Jeremić: Od danas više nisam član DS

Jeremić: Od danas više nisam član DS

Politika -
On je naglasio da "poštuje odluke državnih institucija" i da "ceni što je Ustavni sud odlučio da postupi u izuzetno kratkom roku"

NJUJORK - Poslanik Demokratske stranke Vuk Jeremić izjavio je u ponedeljak da je obavešten o odluci Ustavnog suda Srbije da se proglasi nenadležnim u vezi sa inicijativom za ocenu ustanosti odluka Glavnog odbora stranke, i naglasio da od danas više nije član Demokratske stranke.

Nadležno veće Ustavnog suda proglasilo se nenadležnim po inicijativi predsednika Generalne skupštine UN i narodnog poslanika Vuka Jeremića za ocenu ustavnosti odluke Glavnog odbora DS, sa obrazloženjem da se u ovom slučaju ne radi o opštem pravnom aktu.

"Obavešten sam da se Ustavni sud proglasio nenadležnim u vezi sa mojom inicijativom za ocenu ustavnosti odluke GO Demokratske stranke, kojom se od narodnih poslanika zahteva da ustupe svoje mandate partiji", rekao je Jeremić.

On je naglasio da "poštuje odluke državnih institucija" i da "ceni što je Ustavni sud odlučio da postupi u izuzetno kratkom roku".

Jeremić je istakao da i dalje "čvrsto veruje da se samovolji ljudi poput (predsednika DS) Dragana Đilasa mora stati na put, u interesu izgradnje demokratskog društva".

"Ukoliko to nije moguće kroz sud, onda se to mora činiti političkim sredstvima. Od danas više nisam član Demokratske stranke", zaključio je Jeremić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track