Božović: Niko nema prava da preti deci

Božović: Niko nema prava da preti deci

Politika -
Državni sekretar u MUP rekao je da je pretnja smrću bilo kojoj porodici, bilo kom detetu u Srbiji neprihvatljiva. Istraga će se nastaviti i biće preduzete vrlo energične mere

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović rekao je danas da će se istraga protiv osoba koje su pretile smrćiu premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću nastaviti iako se oni protive tome.

"Zakon je jednak za sve, pretnja smrću bilo kojoj porodici, bilo kom detetu u Srbiji je neprihvatljiva ... Istraga će se nastaviti i biće preduzete vrlo energične mere. Jedno je na miran načina protestvovati protiv političke odluke, a drugo su pretnje smrću. To je neprihvaltjivo," rekao je Božović.

On je istakao da se ne vodi istraga protiv komadanta Žandarmerije Bratislava Dikovića, ali je kazao da je završena istraga protiv drugih članova žandarmerije.

"Sektor unutrašnje kontrole policije završio je ispitivanje zlupotreba protiv drugih pripadnika Žandarmerije i dostavljen je izvešraj tužilaštvu. To je što se nas tiče završeno i sada je sve na nadležnom tužilaštvu", kazao je Božović.

On je rekao i da se nada da će optuženi za šferc kokaina iz Latinske Amerike Darko Šarić biti uhapšen u junu.

"Biće uhapšen vrlo brzo, novi načelnik SBPOK na tome intezivno radi i postoje neke nove informacije", rekao je Božović.

On je naveo i da su "otklonjeni problemi" koje je Srbija imala sa Interpolom i da sada i ta međunarodna policijska organizacija, kao i policija Ruske federacije aktivno učestvuju u pronalaženju i hapšenju Šarića. Govoreći o bišem načleniku SBPOK Svetislavu Đuroviću, on je rekao da je on raspoređen na mesto savetnika ministra unutrašnjih poslova odlukom ministra i direktora policije, i da se to ne bi dogodilo da su tačni navodi medija o nejgovoj saradnji sa Šarićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track