Najnovije vesti

Đurić pozvao na ne priznavanje nezavisnog Kosova
Foto: Tanjug

Savetnik predsednika Srbije

Đurić pozvao na ne priznavanje nezavisnog Kosova

Politika
Marko Đurić pozvao je diplomatske predstavnike država koje nisu priznale jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova da ne menjaju svoj stav

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić pozvao je diplomatske predstavnike država koje nisu priznale jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova da ne menjaju svoj stav.

Đurić je na brifingu u Palati Srbija ponovio da Srbija nikad neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

On je naglasio da, uprkos tendencioznim tumačenjima koja su poslednjih dana prisutna u domaćoj i svetskoj javnosti, Srbija sigurno neće menjati svoju principijelnu poziciju po pitanju nepriznavanja Kosova kao nezavisne države, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Đurić je posebno istakao da stavljanje u taj kontekst poslednjeg sporazuma iz Brisela ne doprinosi postizanju sveobuhvatnog i održivog rešenja za pitanje KiM, kao ni trajnoj stabilnosti čitavog regiona.

On je upoznao prisutne sa najnovijim dešavanjima vezanim za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, informisao ih je detaljno o toku dijaloga sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, kao i o izazovima koje donosi nastavak dijaloga i implementacija već dogovorenog.

Savetnik predsednika Srbije se zahvalio prisutnima na principijelnom stavu njihovih država o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...