Marko Selaković: Konačno podvučena crta
Foto: Rts

Marko Selaković: Konačno podvučena crta

Politika -
Doneli smo odluke koje na temeljan i sistematičan način stvaraju uslove da se Srbija okrene budućnosti, a ne da živi na mitovima i legendama, rekao je Selaković

BEOGRAD - Portparol Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Marko Selaković izjavio je danas da je dobro što je za Kosovo i Metohiju preuzeta odgovornost i podvučena crta, ocenjujući da je gotovo jedinstven stav države i javnosti da je briselski dogovor dobar.

"Doneli smo odluke koje na temeljan i sistematičan način stvaraju uslove da se Srbija okrene budućnosti, a ne da živi na mitovima i legendama", rekao je Selaković.

On smatra da je sporazum iz Brisela obezbedio da svaki Srbin bude apsolutno zaštićen i da ima garancije da može normalno da živi i radi na Kosovu i Metohiji.

Selaković je istakao da eventualno održavanje referenduma o briselskom sporazumu ne treba povezivati sa dobijanjem datuma za početak pregovora sa EU. "Srbija je svojim radom više nego zaslužila da se o tom datumu sada govori kao o jednoj realnosti. Jasno je da Srbija ide evropskim putem."

On je ocenio da je referendum nepotreban, ukoliko se pogleda podrška sporazumu u Vladi i u parlamentu, ali s druge strane možda je to rešenje, ukoliko deo stanovništva smatra da je potreban.

"Postavlja se, međutim, pitanje koju cenu država treba da plati da bismo delu države i stanovništva objasnili da ipak ne treba ići protivno volji celog ostatka naroda", objasnio je Selaković.

Komentarišući transformaciju URS-a u jedinstvenu političku stranku, on je naglasio "da će to značiti jači vetar u leđa na putu ka ostvarivanju ciljeva".

Naši ciljevi su jasni - da Srbija postane moderna organizovana država i da svi regioni u Srbiji dobiju svoju šansu, koja može da se ostvari samo ako se Srbija suštinski regionalizuje i modernizuje, naveo je Selaković, dodajući da je URS uvek spreman za moguće izbore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track