Vučić: Želimo dogovor sa legitimnim predstavnicima Srba

Briselski sporazum

Vučić: Želimo dogovor sa legitimnim predstavnicima Srba

Politika -
Država ne želi da pokazuje ni silu ni moć, ne zato što nije jaka, naprotiv, zato što je jaka i zato što oni koji je vode su mnogo jači od onih koji joj se suprotstavljaju. Zato pružamo ruku i želimo da razgovaramo, kazao je vicepremijer Srbije

BEOGRAD - Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ima brojne mehnizme za implementaciju briselskog sporazuma, ali da to želi da radi u dogovoru sa legitimnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije."Država ne želi da pokazuje ni silu ni moć, ne zato što nije jaka, naprotiv, zato što je jaka i zato što oni koji je vode su mnogo jači od onih koji joj se suprotstavljaju. Zato pružamo ruku i želimo da razgovaramo, a ne da se silimo i izgovaramo teške, ružne reči kao što neki od njih izgovaraju", rekao je Vučić.Prvi potpredsednik vlade je ukazao da se svaki dan čuju optužbe kako bi mnogi bolje rešili problem Kosova od aktuelne vlasti, ali da bi, oni koji to misle, pristajali i na lošije sporazume."Gledam svaki dan utrkivanje u optužbama kako bi mnogi to rešili bolje, kako to bolje znaju i kako je neko radio protiv svoje zemlje. Sve te koji tako misle, voleo bih da vidim. Pristajali bi, verujte mi, na 10 puta lošije sporazume ili bi zemlju vodili u pakao", kazao je Vučić.On je rekao da ako neko misli da može bolje ili da je trebalo drugačije da se uradi, onda to možemo proveriti."Ali kada smo ponudili da proverimo, onda su rekli nemojte da proveravamo. Ne znam više šta treba da uradimo, valjda su se iznenadili kada sam rekao hajde da idemo na referendum", naveo je Vučić.Razgovaraćemo i sa Srbima južno od Ibra, poručio je on, ali i objasnio da tu ima problema legalnosti i legitimiteta, jer u nekim opštinama ima i po tri-četiri rukovodstva.Međutim, napomenuo je Vučić, bez obzira na to, i sa njima će se razgovarati."Moja namera je da posetim pre svega sever Kosova i Metohije, ali i mnoga mesta južno od Ibra. Želim da razgovaram sa našim narodom, tamo idem zbog našeg naroda, ponosan na način na koji smo se borili za svoju zemlju i interese svog naroda", kazao je Vučić.

Narednih dana rezultati istrage o privatizacijamaAleksandar Vučić izjavio je da narednih dana očekuje rezultate radne grupe o 24 sporne privatizacije i istakao da je država mnogo jača od svih pritisaka.Vučić je rekao da se država ponašala korektno i fer prema svima u istrazi 24 sporne privatizacije i da bi, da nije bilo tako, neko optužio državni vrh da time prikriva situaciju na Kosovu i Metohiji."Da smo mi juče ili prekjuče radili po nalozima radne grupe, neko bi rekao da prikrivamo situaciju na Kosovu. Nema problema, sačekaćemo sve do kraja, da svi pokažu sve što misle i sve što znaju. Mislim da je radna grupa spremila sve i da već postoje rezultati koji su pripremljeni za realizaciju i očekujem da to bude u narednim danima", rekao je Vučić.On je poručio da je država mnogo jača od svih pritisaka, navodeći kao primer tih pritisaka svakodnevne natpise protiv njega u određenim dnevnim novinama."Ne postoji nijedan dan, u poslednjih ne znam koliko dana, da glavni tekst nije napisan protiv mene, šta god da je u pitanju. Otišao ja u Moskvu ili u Vašington, za nešto sam kriv. Šta god da se dogodi, kako god da se dogodi, to će da bude. Šta mislite ko to radi?", rekao je Vučić.Prvi potpredsednik vlade je napomenuo da to nije "neka malena opoziciona stranka", već da to čine oni kojima je ugrožen kapital."To rade neki čiji je kapital, pod znacima navoda privatni, ugrožen, a to je naravno otet državni novac i otet državni kapital", kazao je Vučić.Vicepremijer je rekao da su ti pritisci očekivani, ali da nisu preveliki problem."Nije to nikakav preveliki problem da li ćete imati telefonske pozive - ja ih nemam", naglasio je Vučić, koji je podvukao da su svakako u problemu oni koji direktno rade na predmetima, zahvalivši se tužiocima i ljudima iz radne grupe "koji obavljaju najteži posao".

http://www.youtube.com/watch?v=O4rDrkLVQBQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track