Vučić: Savest mi je čista, 12. maja idem na Kosovo, niko me neće uplašiti
Foto: KURIR

Poručio

Vučić: Savest mi je čista, 12. maja idem na Kosovo, niko me neće uplašiti

Politika -
Meni je savest potpuno čista. Uradio sam najbolje što sam mogao i borio se za interese svog naroda...i neće me niko uplašiti

BEOGRAD - Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najvio je da će 12. maja posetiti Kosovo i razgovarati sa tamošnjim Srbima o sprovođenju briselskog sporazuma, a pre toga 7. maja biće održan i sastanak u Beogradu.

On je rekao da mu je savest mirna i da se ne plaši suda svog naroda, ma kakve planove imaju za njegov doček na Kosovu, pa makar ga gađali paradajzom, jajima ili kamenjem.

"Meni je savest potpuno čista. Uradio sam najbolje što sam mogao i borio se za interese svog naroda...i neće me niko uplašiti", kazao je Vučić.

On je rekao da shvata stav kosovskih Srba, ali da "ne razume njihov pokušaj da menjaju političku mapu Srbije i nerazumevanje za najveći deo Srbije, za druge ljude". Potpredsednik Vlade istakao je da Vlada neće posegnuti za mehanizmima kojima bi bile ukinute institucije Srbije na Kosovu.

"To neće Srbija da uradi, neće ići protiv svog naroda, ili dela naroda da bi pokazala da je u pravu", kazao je Vučić.

On je poručio i da će aktuelna vlast biti promenjena jedino na izborima.

"Evo im prilike za referendum, evo im prilike za izbore, dalje od toga neće moći, ali čini mi se da oni koji zastupaju te ideje ne bi dobili više od 10 odsto", kazao je Vučić. On smatra da će primena sporazuma iz Brisela biti teška i zbog toga što EU i Priština pokušavaju da u sprpvođenje plana ubace i nešto što ne postoji u sporazumu i nije u njegovom duhu.

Vučić je istakao da će Srbija dobijanjem datuma za početak pregovora sa EU privući više investitora i napomenuo da interesovanje već raste. Potpredsednik Vlade najavio je da će u narednim danima u Srbiju stići prvi novac iz Ujedinjenih arapskih emirata, kojim će biti potpomognuta namenska industrija. Vučić je naveo i da će se do 15. juna pred parlamentom naći Strategija za borbu protiv korupcije, kao i set pravosudnih zakona, čime bi Srbija osigurala datum za početak pregovora o pridruživanju EU.

On je naveo da se privodi kraju i rad na 24 predmeta u borbi protiv korupcije, ali da se radi i na nekim slučajevima mimo tog spiska.

"Postoje i drugi predmeti koji nisu na spisku, ali za koje je javnost veoma zainteresovana i za koje javnost govori da su uglavnom vezani za aktuelnu vlast, pa zato, tobože, to neko neće da radi. Mislim na Galeniku i na mnoge druge", kazao je Vučić. On je ponovio da u borbi protiv korupcije neće biti zaštićenih, bez obzira na partijske knjižice. Potpredsednik Vlade i lider Srpske napredne stranke naveo je da od kada je na vlasti njegova imovina nije uvećana ni za jedan evro, kao i da vozi isti auto koji je vozio i pre osam godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track