Vučić: Oni koji traže izbore moraće prvo nas da pobede
Foto: KURIR

Medijska prašina

Vučić: Oni koji traže izbore moraće prvo nas da pobede

Politika -
Neki misle da je dovoljno raspisati izbore, zaboravljaju da je potrebno da na njima i pobede, zaključio je Vučić

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da mu se čini da neki u Briselu i Prištini smatraju da bi sve ono što nisu uspeli da ubace u tekst briselskog sporazuma trebalo da ubace u plan njegovog sprovođenja.

Takvi ne žele da se duh i reči sporazuma inplementiraju, već bi pokušali nešto širim, drugačijim, eksetenzivnim tumačenjem, mimo sporazuma, da ubace nešto u inplementacioni plan, rekao je Vučić.

Upitan o protivljenju lidera Srba sa severa Kosova briselskom sporazumu, Vučić je odgovorio da razume muke i probleme sa kojima se tamo živi, ali ne i pokušaje da se menja politička mapa Srbije.

U ovoj zemlji će se vlast ruštiti samo na izborima, poručio je Vučić, koji je izrazio uverenje da će razum prevladati.

Govoreći o datumu početka pregovora sa Evropskom unijom, Vučić je ocenio da se tu radi o tome da li će Srbija moći da trči trku sa ostalim zemljama i biti uređena i moderna.

Vučić smatra da je ključni zadatak u predstojećem periodu ekonomija i napominje:"Tu ćemo položiti ispit ili pasti".

Govoreći o stanju koje je Srpska napredna stranka zatekla po dolasku na vlast, Vučić je ocenio da nema javnog preduzeća koje nije na neki način opljačkano, pa se za nekoliko meseci nisu mogli rešiti svi problemi.

Prema njegovim rečima, pojedina javna preduzeća su medijima u martu i aprilu prošle godine, uoči izbora, isplatila više novca nego u prethodne dve godine.

Upitan o spornim privatizacijama, Vučić je rekao da se na tim predmetima radi, ali i drugim koji nisu na spisku.

U Srbiji više nije važno da li ste član neke partije, već da li ste počinili krivično delo. Članstvo u partiji ne spašava, poručio je Vučić.

Osvrćući se na izjavu predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa da država u kojoj je više uhapšenih nego zaposlenih nema budućnosti, Vučić je naglasio da je otvoren za kritike.

Voleo bih da čujem šta je to što je u Beogradu urađeno, osim što i dalje ne možete da dođete da pogledate sve kako su i na koji način određene stvari plaćane, uzvratio je Vučić.

Možda je bolje da ne otvaram tu temu, dodao je Vučić, jer će neko reči da ima veze sa odnosom među partijama.

Vučić je, istovremeno, istakao da se nije odustalo od rekonstrukcije Vlade, ali "vidite da smo pritisnuti najvažnijim temama".

On je objasnio da postoje različite mogućnosti, ali da ne misli da su izbori prioritet za Srbiju.

Mislim da je Vlada radila dobro, da je premijer Ivica Dačić radio dobro, istakao je Vučić, ali ako neko izrazi sumnju u legitimnost Vlade i misli da može mnogo bolje, mi smo uvek tu spremni da odgovorimo.

Niko od nas ne želi da sedi u Vladi da bi zauzimao nekakve fotelje i pravio lične kombinacije, rekao je Vučić.

Izvolite ako mislite da možete bolje, samo morate na izborima da pobedite. Neki misle da je dovoljno raspisati izbore, zaboravljaju da je potrebno da na njima i pobede, zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track