Vučić: Čudno mi je da je štrajk glađu veći greh od pedofilije
Foto: KURIR

Prvi potpredsednik Vlade

Vučić: Čudno mi je da je štrajk glađu veći greh od pedofilije

Politika -
Želimo da pošaljemo poruku da naša snaga nije u tome što možemo da primenimo silu, već da ih ubedimo da je to rešenje realno i da će značiti napredak za zemlju, naveo je prvi potpredsednik Vlade

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će 12. maja putovati na Kosovo kako bi građane i njihove političeke predstavnike uverio da je sporazum iz Brisela realno rešenje koje će omogućiti napredak cele zemlje.

On je kazao da nema nikakav problem da razgovara sa političkim predstavnicima Srba sa severa Kosova, ali i sa onima južno od Ibra jer kako je naglasio, on nema različite priče za jedne ili druge već će svim reći isto.

"Želimo da pošaljemo poruku da naša snaga nije u tome što možemo da primenimo silu, već da ih ubedimo da je to rešenje realno i da će značiti napredak za zemlju", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, argumenti su na njegovoj strani zbog čega nema nikakav problem da razgovara i sa običnim ljudima i da im objasni kako stoje stvari.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je ponovio da će Srbija naći načina da zaštiti svoje interese i bez primene sile i pokazivanja moći. Komentarišući kritike koje dolaze iz srpske pravoslvne crkve, Vučić je kazao da su ga mnoge stvari koje je čuo izuzetno začudile i da mnoge od njih predstavljaju direktno uplitanje u politiku.

Vučić je najavio da će sa predstavnicima Srba sa severa Kosova i Metohije i sa onima koji žive južno od Ibra sastati sutra ili prekosutra u Beogradu radi razgovora o prihvatanju briselskog sporazuma i dodao da očekuje da će posle tih razgovora sve biti drugacije.Vučić je ponovio da vlast nema šta da krije, a nema ni različite priče za Srbe sa severa ili za one južno od Ibra."Želimo da pošaljemo poruku da naša snaga nije u tome što želimo da primenjujemo silu i moć, iako to možemo. Naša snaga je u tome što želimo ljude da ubedimo da je ovo jedino moguće rešenje, jedino što donosi drugačiju budućnost za građane Srbije, jedino koje će značiti napredak za našu zemlju", rekao je Vučić novinarima na vojnom aerodromu u Batajnici.Nećemo, dodao je, govoriti "laže i paralaže" već ono što mislimo da je najbolje za Srbiju.Prema njegovim rečima, neke nikada neće biti moguće ubediti, neki dolaze sa predrasudama, neki vode kampanje i to preko medija koje država plaća na Kosovu i Metohiji i to se, kako je rekao, dopušta zato što se smatra da su argumenti na strani vlade.

Odgovarajući na pitanja vezana za neke stavove koji dolaze iz SPC i izjave njenih zvaničnika, on je rekao da se i sam čudio mnogim stvarima koje je čuo i slušao.

Vučić je objasnio da se čudio tome da je veći greh štrajk glađu, nego pedofilija i nekim drugim izjavama koje su išle do direktnog uplitanja u partijsku politiku i promovisanja partijskih lidera.

http://www.youtube.com/watch?v=xZ7rxrxieec

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track