Završen sastanak Dačića i Vučića sa kosovskim načelnicima
Foto: Tanjug

Završen sastanak Dačića i Vučića sa kosovskim načelnicima

Politika -
Briselski sporazum biće tema sastanka načelnika pet kosovskih okruga i predstavnika Vlade Srbije

BEOGRAD - U Vladi Srbije je oko 15 časova završen sastanak premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića sa načelnicima pet kosovskih okruga na temu briselskog sporazuma. Sastanak je trajao oko dva sata. Na sastanku su učestvovali načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić, načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković, načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević i načelnik Kosovsko-pomoravskog Srđan Mitrović. Budurić je ranije izjavio da će tema sastanka biti briselski sporazum koji je parafiran 19. aprila između kosovskog i srpskog premijera. Prethodni sastanak predstavnika Srba sa severa Kosova koji je imao za cilj postizanje saglasnosti oko primene briselskog sporazuma održan je 30. aprila u Beogadu i tada nije postignut dogovor jer se kosovoski Srbi protive njegovoj primeni.

Podsetimo, u Vladi Srbije nešto posle 13 časova počeo je sastanak premijera i vicepremijera Ivice Dačića i Aleksandra Vučića sa načelnicima pet kosovskih okruga posvećen briselskom sporazumu.

Načelnici pet kosovskih okruga razgovaraće u Beogradu sa predstavnicima Vlade Srbije o briselskom sporazumu, koji je parafiran 19. aprila, potvrdio je načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković. Načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić rekao je da je sastanak zakazan za 13 časova u Vladi, ali nije mogao da precizira sa kime će od predstavnika Vlade Srbije razgovarati načelnici pet kosovskih okruga.Načelnik Kosovskog okruga Vladeta Kostić, takođe je potvrdio da će sastanak biti održan u utorak.Sastanku će, pored načelnika Kosovsko-mitrovačkog okruga, Kosovskog i Prizrenskog okruga, prisustvovati i načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević i načelnik Kosovsko-pomoravskog Srđan Mitrović.Prethodni sastanak predstavnika Srba sa severa Kosova koji je imao za cilj postizanje saglasnosti oko primene briselskog sporazuma održan je 30. aprila u Beogadu i tada nije postignut dogovor jer se kosovoski Srbi protive njegovoj primeni.Čelnici više od 10 opština južno od Ibra doći će danas u Beograd, i bez zvaničnog poziva, u nameri da razgovaraju sa predstavnicima vlade o sporazumu parafiranom u Briselu, izjavio je predsednik Opštine Štrpce Zvonko Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track