Najnovije vesti

Srbi sa severa Kosova uputili pismo Putinu

Srbi sa severa Kosova uputili pismo Putinu

Politika
20:16h
Obraćamo vam se sa molbom da i nama kao i vlastima u Beogradu pomognete da zaštitimo ustavni poredak Republike Srbije na Kosovu kao i Rezoluciju 1244 SB UN, navodi se u pismu

ZVEČAN - Odbornici četiri opštine sa severa Kosova uputili su danas otvoreno pismo državnom vrhu Ruske Federacije sa molbom da pomognu vlastima Srbije da proceš pregovora o statusu Kosova i Metohije vrate pod okrilje Saveta bezbednosti UN.

U pismu koje su usvojili odbornici četiri opštine sa severa Kosova tvrdi se da je neophodno da međunarodna zajednica na nivou SB UN donese legitimna rešenja u vezi sa Kosovom, odnosno novu rezoluciju koju bi Srbija ratifikovala u skladu sa svojim Ustavom.

"Obraćamo vam se sa molbom da i nama kao i vlastima u Beogradu pomognete da zaštitimo ustavni poredak Republike Srbije na Kosovu kao i Rezoluciju 1244 SB UN od jednostranih akcija Vašingtona, Brisela i Prištine, koji pokušavaju da nametnu rešenje u svoju korist", navodi se u pismu.

Pismo je prosleđeno na adrese predsednika Rusije Vladimira Putina, premijera Dimitrija Medvedeva, predsednika Saveta Federacije Valentine Matvijenko, predsednika državne Dume Sergeja Nariškina i ministra spoljnjih poslova Sergeja Lavrova.

U pismu se dodaje da će se Srbi sa Kosova i Metohije boriti za svoja "ustavna i ljudska prava, za čast i nacionalno dostojanstvo Srbije, protiv vojno-političkog, ekonomskog i duhovnog porobljavanja srpskog naroda".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...