Dodikov kum novi ambasador BiH u Beogradu?!
Foto: Printscreen

Dodikov kum novi ambasador BiH u Beogradu?!

Politika -
Ranko Škrbić je kum predsednika Republike Srpske, a na ambasadorsku funkciju predložio ga je predsedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović

SARAJEVO - Predsedništvo BiH imenovalo je na sednici u sredu bivšeg ministra zdravlja RS Ranka Škrbića za ambasadora u Srbiji.

Inače, Ranko Škrbić je kum Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske, a na ambasadorsku funkciju predložio ga je predsedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović.

Kako saznaje Glas Srpske, za ambasadora u Češku odlazi novinarka "Slobodne Bosne" Danka Savić, a na predlog hrvatskog člana Predsjedništva Željka Komšića.

U Saudijsku Arabiju, na predlog Bakira Izetbegovića, putuje Haris Hrle, zet Bisere Turković koja je trenutno ambasador u Briselu, piše Glas Srpske.

Hrle je ranije po principu spajanja porodica bio ambasador u Beču gde mu supruga radi u UN centru. Poznato je njegovo zalaganje za oslobađanje Jovana Divjaka koji je u Beču bio uhapšen po poternici Interpola na zahtev Srbije zbog ratnog zločina u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

Predsedavajući Predsedništva BiH Nebojša Radmanović potvrdio je da su imenovani ambasadori u Srbiji, Češkoj, Saudijskoj Arabiji, Pakistanu, te generalni konzul u Frankfurtu, kao i ambasador "et-lardž" u sedištu MIP-a u Sarajevu. Na ovo mesto imenovan je Zlatko Miletić.Radmanović nije želeo da kaže njihova imena, ističući da je to uobičajena praksa dok imenovani ambasadori ne dobiju agremane zemalja u koje odlaze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track