Obradović: Skandalozne izjave vladika, država da reaguje
Foto: KURIR

Obradović: Skandalozne izjave vladika, država da reaguje

Politika -
Ministar prosvete i nauke rekao je da ono što je juče viđeno predstavlja "par ekselans govor mržnje" i da država "stvarno mora da reaguje"

BEOGRAD - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović ocenio je danas da su poruke pojedinih crkvenih velikodostojnika, koje su se čule na jučerašnjem mitingu, skandalozne, apsolutno neprimerene, da predstavljaju govor mržnje i da je nužno da država da njih reaguje.

"Reakcija je posebna, jer ono što je juče viđeno i rečeno jeste skandalozno, apsolutno neprimereno ljudima koji se bave verskim pitanjima i odgovor mora da postoji", rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, da je neko drugi rekao nešto slično, to bi bio poziv da ta osoba više ne obavlja taj posao.

"To je za mene više od skandala, jer je to par ekselans govor mržnje...Mislim da država stvarno mora da reaguje", kazao je on.

Ministar je podsetio da je u više navrata rečeno da kada neko u političkom životu Srbije koristi govor mržnje, tužilaštvo treba da reaguje. On smatra da crkva mora da na neki način reši unutar sebe to pitanje i da je apsolutno neprimereno da crkveni velikodostojnici upućuju takve poruke.

"To govori da su oni ustvari apsolutno napustili posao kojim se bave i da se bave drugim stvarima", rekao je Obradović i dodao da za to moraju da nađu drugi način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track