PROMENE U BEOGRADU: Stefanović postaje gradonačelnik!
Foto: Zorana Jevtic

SNS sprema smenu Dragana Đilasa

PROMENE U BEOGRADU: Stefanović postaje gradonačelnik!

Politika -
Sadašnji predsednik Skupštine Srbije izaći će na crtu aktuelnom gradonačelniku na izborima čije se raspisivanje očekuje posle leta

BEOGRAD - Nebojša Stefanović, sadašnji predsednik Skupštine Srbije, mogući je kandidat naprednjaka za budućeg gradonačelnika Beograda, saznaje Kurir.- Naprednjaci čekaju jun, kada će biti održani izbori u beogradskim opštinama Zemun i Voždovac, na kojima očekuju ubedljivu pobedu. To bi im dalo legitimitet da naprave pritisak za raspisivanje izbora u Beogradu.Nova figuraNaprednjački adut u kampanji bio bi prvi čovek Skupštine Nebojša Stefanović, koji se profilisao kao jaka politička figura i u koga lider SNS Aleksandar Vučić ima puno poverenje. U periodu kada je DS potpuno dezorijentisan i posrnuo, naprednjaci znaju da će ih počistiti na izborima u prestonici, koji mogu da uslede već za nekoliko meseci - navodi izvor Kurira.Potpredsednik SNS i prvi čovek parlamenta u izjavi za Kurir ističe da će odluku o izborima i njegovoj kandidaturi za gradonačelnika doneti stranački organi.- Ako dođe do novih izbora, o kandidatu će odlučiti stranka. U ovom trenutku izbori nisu preokupacija, već kako da učinimo život Beograđana lakšim. Nudimo rešenja i siguran sam da će ova gradska vlast, makar trajala nekoliko meseci, prihvatiti neke od naših sugestija. Bez legitimitetaSigurni smo u pobedu na izborima u dve velike reprezentativne beogradske opštine. I Zemun i Voždovac imaju veliki broj stanovnika, pa su dobar pokazatelj stanja u Beogradu. Posle toga biće više nego jasno da aktuelna vlast nema legitimitet u Beogradu - rekao je Stefanović.

Bez Đilasa na listama DS za Zemun i VoždovacSadašnji gradonačelnik Beograda i lider DS Dragan Đilas, kako smo već pisali, neće biti nosilac lista za predstojeće lokalne izbore u opštinama Zemun i Voždovac, upravo iz straha da će ih naprednjaci počistiti. SNS trenutno ima gotovo 40 odsto podrške građana, dok je DS spao na svega 12 procenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja