Dzurinda na srpskom: Slovaci vole Srbiju!

Dzurinda na srpskom: Slovaci vole Srbiju!

Politika -
Slovaci vam veruju... Mi vas volimo! Od svega najviše želim lepu budućnost Srbiji!", rekao je Dzurinda.

BEOGRAD - Na upravo završenoj osnivačkoj skupštini URS-a, bivši premijer Slovačke republike, Mikulaš Dzurinda, izjavio je na tečnom srpskom da želi lepu budućnost Srbiji."Slovaci vam veruju... Mi vas volimo! Od svega najviše želim lepu budućnost Srbiji!", rekao je Dzurinda

Ujedinjeni regioni Srbije završavaju danas izbornom skupštinom transformacija tog pokreta u jedinstvenu stranku, koja će se zalagati za decetralizaciju i ravnomerni razvoj Srbije.

Kandidat za zamenika predsednik stranke Veroljub Stevanović je otvarajući skup u beogradskom Sava centru rekao da se danas dešava nešto atipično za Srbiju - ujedinjavanje političkih snaga oko jedne ideje.

"Želimo Srbiju kao zemlju udruživanja, a ne razdruživanja, sa jakom nacionalnom strategijom a ne bez nacionalne strategije, zemlju u kojoj će se makar za mikron bolje živeti nego prethodnog dana, Srbja zemlja regiona", rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, glavni cilj URS biće "lečenje mnogih bolesti" izazvanih centralizmom, beogradizacijom i neravnomernim razvojem Srbije.

"Dileme nema, treba nam novi put, pravi, provereni u poslu dokazani ljudi na odgovornim mestima. Mnogo razvijenih centara, a ne samo Beograd, Novi Sad i Kragujevac, razvnomerni razvoj zemlje, dvodomna skupština sa manjim brojem poslanika...", sumirao je Stevanović neke od programskih ciljeva URS.

Jedini kandidat za predseddnika URS je Mlađan Dinkić, a kandidati za potpredsednike su Verica Kalanović, Suzana Grubješić, Boško Ničić, Vladan Vasić i Vidoje Petrović. Izbornoj skupštini URS kao gosti prisustvuju i predstavnici drugih stranaka, među kojima je i lider SPS-a i premijer Srbije Ivica Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track