Ljajić: O telekomunikaciji 30. i 31. maja u Briselu

Ljajić: O telekomunikaciji 30. i 31. maja u Briselu

Politika -
Ostalo da se delegacije usaglase i izjasne o predloženim rešenjima, pre svega o pozivnom broju za Kosovo

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za telekomunikacije Rasim Ljajić najavio je danas u Beogradu da će 30. i 31. maja u Briselu biti nastavljeni tehnički pregovori Beograda i Prištine u oblasti telekomunikacija i izrazio nadu da će biti postignut konačan dogovor.

"Očekujem da će se u toku ta dva dana usaglasiti stavovi i da će biti volje da dođemo do konačnog rešenja", rekao je Ljajić. Ljajić je podsetio da su tokom poslednjih razgovora u Briselu definisana otvorena pitanja u oblasti telekomunikacija a ostalo da se delegacije usaglase i izjasne o predloženih rešenjima, pre svega o pozivnom broju za Kosovo.

On je dodao da je ranije iznet stav Srbije da je jedina mogućnost da Kosovo dobije pozivni broj tako što će Srbija od Međunarodne unije za telekomunikaciju tražiti novi broj i ustupiti ga na privremeno korišćenje Kosovu do konačnog rešenja.

"Zauzvrat tražimo licence za mobilnu i fiksnu telefoniju na teritoriji celog Kosova", rekao je Ljajić, On je ocenio da je taj predlog koristan pre svega ekonomski i izrazio nadu da će biti volje da se dođe do dogovora.Prema njegovim rečima, 30. i 31. maja treba da bude reči i o otvorenim pitanjima iz oblasti energetike.

http://www.youtube.com/watch?v=a9QqnPd01Ks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja