Ivan Mrkić na večeri kod Ketrin Ešton

Neformalno

Ivan Mrkić na večeri kod Ketrin Ešton

Politika -
Večera, kojoj prisustvuju i ministri spoljnih poslova Turske, Islanda, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske počela je večeras oko 19 časova

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić počeo je večeras posetu Briselu radnom večerom koju je visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton organizovala sa šefovima zemalja kandidata za članstvo u EU.

Večera, kojoj prisustvuju i ministri spoljnih poslova Turske, Islanda, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske počela je večeras oko 19 časova u sedištu Evropske službe za spoljnu politiku u Briselu. Glavna tema je proces proširenja EU, a očekuje se da će se Mrkić kasnije večeras obratiti javnosti.

Takođe biće reči i o krizi u Siriji, ali je moguće da će tokom večere neformalno biti razmene mišljenja i o prilikama na Balkanu i zemljama tzv. istočnog partnerstva.

Zvaničnik EU je takođe saopštio da će visoka predstavnica EU Ketrin Ešton u ponedeljak šefove diplomatija upoznati sa najnovijim događajima vezanim za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova, u svetlu poslednjih sastanaka u Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track