Jeremić u Briselu sa Van Rompejom i Barozom

Jeremić u Briselu sa Van Rompejom i Barozom

Politika -
Predsednik Generalne skupštine UN iskoristiće sastanke da ukaže na potrebu intenzivnijeg priliva investicija za Srbiju

BRISEL - Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić boravi danas u Briselu, gde će se sastati sa čelnicima Evropske unije.

Jeremić će imati sastanke sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom Van Rompejem i predsednikom Evropske komisije Žoze Manuel Barozom, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Glavne teme razgovora biće biti izrada novih globalnih ciljeva održivog razvoja, uspostavljanje mehanizma saradnje između UN i grupacije najbogatijih drzava "G20", kao i politička i ekonomska situacija u Evropi.

Jeremić će sa svojim domaćinima razgovarati i o intenziviranju saradnje EU sa Ujedinjenim nacijama u organizovanju mirovnih i monitoring misija na neuralgičnim tačkama u svetu.

Tokom boravka u Briselu, biće reči i o napretku u organizaciji međunarodne konferencije o Siriji i mirovnog procesa između Izraela i palestinskih vlasti, dodaje se u saopštenju.Predviđeno je i obraćanje Jeremića Evropskom parlamentu, kao i radna večera sa čelnicima svih komiteta i poslaničkih grupa ove institucije.

Jeremić će iskoristiti ove sastanke i obraćanja da ukaže na potrebu snažnije podrške i intenzivnijeg priliva investicija za Srbiju, zaključuje se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track