Skupština Srbije i sutra o poreskim zakonima
Foto: Beta

Dosta za danas

Skupština Srbije i sutra o poreskim zakonima

Politika -
Reč je o amandamanima na predložene izmene Zakona o porezima na imovinu, a poslanicima republičkog parlamenta predstoji rasprava o amandmanima na još pet zakonskih predloga

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je večeras rad, a raspravu o amandmanima na izmene šest poreskih zakona poslanici će nastaviti u utorak

U današnoj raspravi razmotreno je 70-ak od ukupno 220 podnetih amandamana.

Reč je o amandamanima na predložene izmene Zakona o porezima na imovinu, a poslanicima republičkog parlamenta predstoji rasprava o amandmanima na još pet zakonskih predloga.

Poslanici će razmatrati amandmane na predložene izmene zakona o porezu na dobit pravnih lica, o poreskom postupku i poreskoj administraciji, o dobrinosima za obavezno socijalno osiguranje, porezu na dohodak građana i o akcizama.

Raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o porezima na imovinu obležila je polemika ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića i poslanika opozicije o tome da li će te one povećati namete građanima.

Ukazavši da se menja način obračuna poreza na imovinu za pravna lica, Dinkić je istakao da predložene izmene ne donose promene za obične građane, osim ako to neki grad ili opština drugačije ne odluče.

Skupština Srbije sednicu na kojoj se raspravlja o setu izmena poreskih zakona započela je u sredu, 22. Maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track