Bačević: Briselski sporazum trenutno najbolje rešenje
Foto: KURIR

Optimista

Bačević: Briselski sporazum trenutno najbolje rešenje

Politika -
Bačević je istakao da je datum za početak pregovora sa Evropskom unijom važan iz mnogo razloga i da ga Srbija očekuje sa nestrpljenjem

BEOGRAD - Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević kaže da je briselski sporazum u ovom trenutku "najbolje moguće rešenje" i da će vlada učiniti sve da Srbe sa KiM uveri u to.

"Imam obavezu da kao član ove vlade učinim sve da ih uverim da je ovo što u ovom trenutku vlada radi za Srbe na KiM najbolje moguće rešenje koje ima smisla gurati, forsirati i dalje, jer ima nekakvu osnovu", rekao je Bačević.

On je naglasio da će vlada uložiti "poslednji atom snage" da srpski pečati i pismo ostanu na diplomama.

"To se očekuje od ove Vlade... Ja sam veliki optimista da će to tako da bude. Mislim da ćemo mi za naše ljude na KiM ostvariti mnogo više nego što u ovom trenutku neko misli", poručio je Bačević.

Bačević je istakao da je datum za početak pregovora sa Evropskom unijom važan iz mnogo razloga i da ga Srbija očekuje sa nestrpljenjem.

"Ali, hajde da sačekamo taj Vidovdan, još jedan od Vidovdana u našoj istoriji. I desiće se da nam i taj datum bude istorijski kao što su bili i mnogi drugi Vidovdani i pre ovog", zaključio je Bačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track