SUPERIORNI: SNS osvaja 134 mandata na izborima!

Nikad veća podrška stranci Aleksandra Vučića

SUPERIORNI: SNS osvaja 134 mandata na izborima!

Politika -
Prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja, naprednjaci bi u parlamentu imali apsolutnu većinu, a cenzus bi, osim njih, prešle i demokrate, socijalisti i DSS

BEOGRAD - Naprednjaci ubedljivo najjači i mogli bi sami da naprave vladu ako bude vanrednih izbora! Prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja, naprednjaci bi u parlamentu imali apsolutnu većinu, a cenzus bi, osim njih, prešli i DS, socijalisti i DSS.Reper za strankeS podrškom 42,8 odsto građana naprednjaci bi u parlamentu osvojili 134 mandata, a najjača opoziciona stranka bile bi demokrate s 53 mandata na osnovu 17,1 odsto podrške građana. Iza njih bi bili socijalisti sa 11,6 odsto i 36 mandata, dok bi sa 5,7 odsto DSS osvojio 18 poslaničkih mesta.Kurir je, da podsetimo, objavio svoja saznanja iz vrha vlasti da je gotovo izvesno održavanje vanrednih parlamentarnih izbora na jesen i da to odgovara naprednjacima zato što bi vladu mogli da naprave samo s jednim koalicionim partnerom. Rezultati istraživanja i projekcija sastava budućeg parlamenta potvrđuju takvu mogućnost.Analitičar Branko Radun kaže da projekcije javnog mnjenja variraju, ali da one ipak predstavljaju reper za svaku stranku.- Odluku o raspisivanju parlamentarnih izbora lideri stranaka doneće kada ocene da je to najbolje za njih. Vrlo je moguće da budu na jesen, a činjenica je da trenutno naprednjaci imaju podršku koliko DS i SPS zajedno - naglasio je Radun.Rekonstrukcija izvesnaS druge strane, Veroljub Arsić, šef poslaničkog kluba SNS u parlamentu, kaže da njegova stranka ne beži od izbora iako smatra da sada nije trenutak za njih.- Ali rekonstrukcija Vlade je izvesna. SNS želi da da primer kad je reč o ministrima i rekonstrukciji, tako da ćemo u narednih 10 ili 15 dana imati sednicu Glavnog odbora na kojoj ćemo raspravljati o izveštajima naših ministara i na osnovu njih doneti odluke da li neke treba zameniti ili zadržati - rekao je Arsić.

Nema razloga za izborePredsednik IO SPS Branko Ružić izjavio je da je ta stranka spremna za razgovore o rekonstrukciji Vlade Srbije, ali osnovno merilo za to moraju biti rezultati rada, a ne medijski napisi.- Spremni smo za razgovore o rekonstrukciji Vlade, pre svega sa SNS, koji je stub vladajuće koalicije. Izbori se raspisuju kada vladajuća koalicija ostane bez podrške 126 poslanika, što sada nije situacija, i zato nema razloga za izbore. Trudimo se da od drveća vidimo šumu, ali ne bežimo od provere kod građana - rekao je Ružić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track