Najnovije vesti

Ljajić: Problem pozivni i licenca za mobilnu telefoniju
Foto: Nemanja Pancic

Tehnički dijalog

Ljajić: Problem pozivni i licenca za mobilnu telefoniju

Politika
Albanska strana ne prihvata rešenje koje je Beograd ponudio kao kompromis

BEOGRAD - Razgovori Beograda i Prištine u Briselu, kada je reč o telekomunikacijama, idu dosta teško, svako je na svojim prvobitnim pozicijama, izjavio je potpredsednik vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Prema njegovim rečima, albanska strana ne prihvata rešenje koje je Beograd ponudio kao kompromis.

"Nismo se odmakli od početka. Istina, problem fiksne telefonije nije sporan, tu ćemo imati licencu. Na putu smo da rešimo pitanje frekvencija. Ali ostaju dva ključna problema - pozivni broj i licenca za mobilnu telefoniju", rekao je Ljajić.

"Oni nude takozvanog virtuelnog mobilnog operatera za Telekom, što je za nas neprihvatljivo. Mi tražimo punu dozvolu za rad. S druge strane, mi smo spremni da im ustupimo pozivni broj 383 koji bi se vodio na Srbiju, a koji bi Srbija dobila od Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU) i ustupila njima na korišćenje. Oni traže da se oni pojave pred ITU, a da ih Srbija ne opstruira u tome. Za sada nema pomaka", naveo je ministar.

Ljajić ističe da će na ovu temu verovatno sledeće nedelje ponovo biti održan sastanak na ministarskom nivou u Briselu.Prema njegovim rečima, jedna od opcija je, ukoliko pregovori propadnu, da EU, na osnovu onog što je čula od jedne i druge strane, formuliše svoj predlog koji će ponuditi obema stranama.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...