Selaković i Vulin: Srbija ne napušta Srbe s Kosmeta
Foto: Kim

Kosovska Mitrovica

Selaković i Vulin: Srbija ne napušta Srbe s Kosmeta

Politika -
Ministar pravde će sa sudijama, tužiocima i zaposlenima u sudu i tužilaštvu razgovarati o problemima s kojima se suočavaju

KOSOVSKA MITROVICA - Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin poručili su danas Srbima u Kosovskoj Mitrovici da ih njihova država ne napušta i informisali ih o toku briselskih pregovora.

Selaković i Vulin započeli su danas dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji razgovorom u Kosovskoj Mitrovici sa zaposlenima u pravosudnim organima na severu Kosova. "Ovde smo da ih informišemo o toku pregovora koji se vode u Briselu i da zajednički definišemo nastup i u tim pregovorima i u svim budućim aktivnostima koje preduzimamo", rekao je Selaković novinarima pre sastanka sa zaposlenima u pravosuđu.

Upitan da li postoji neko iskristalisano rešenje u briselskim razgovorima ministar je rekao da nema iskristalisanog rešenja i da "je to duga staza koju moramo zajedno da prepešačimo". "Tu su stotine i stotine i teških, bolnih i napornih koraka koje možemo da izdržimo samo ako budemo bili zajedno i to je razlog naše posete danas kako i razgovori koje vodimo sa čelnicima pravosuđa", naveo je Selaković.

On je izrazio očekivanje da posle današnjeg sastanka svi budu "još čvršći". Ministar pravde danas će sa sudijama, tužiocima i zaposlenima u osnovnom, prekršajnom i Višem sudu i Tužilaštvu i načelnikom okruga razgovarati o problemima sa kojima se suočavaju. Vulin je tom prilikom istakao da su "i danas na Kosovu i Metohiji da pokažu da država Srbija ne napušta svoj narod i te prostore". "Srbije će biti onoliko koliko se za nju budemo borili i izborili ali ne samo u Briselu i Beogradu već i u Kosovskoj Mitrovici", dodao je Vulin. Predviđeno je da se Selaković i Vulin obrate novinarima posle završetka sastanka u Kosovskoj Mitrovici.

http://www.youtube.com/watch?v=K7Hxphlx80Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track