Đuzepe Manco novi ambasador Italije u Beogradu
Foto: Youtube

Dobio agreman

Đuzepe Manco novi ambasador Italije u Beogradu

Politika -
Do prošlog aprila bio je šef odeljenja za štampu i portparol Ministarstva spoljnih poslova

BEOGRAD - Đuzepe Manco (Giuseppe Manzo) imenovan je za novog ambasadora Italije u Beogradu nakon što su srpski organi dali agreman na tu odluku italijanske vlade, saopštila je Ambasada Italije.

Manco je do prošlog aprila bio šef odeljenja za štampu i portparol Ministarstva spoljnih poslova. Kako se dodaje u saopštenju ambasade, Manco se vraća na Balkan nakon pređašnjeg iskustva u regionu kada je u periodu između 1995. i 1998. godine radio u Tirani tokom krize koja je kulminirala propašću piradimalnih finansijskih preduzeća.

Manco (45), rodom iz Napulja, dugo je bio angažovan na polju komunikacija, bavio se odnosima sa SAD i međunarodnim organizacijama. Tokom 2010. i 2011. godine vodio je odeljenje za štampu italijanske ambasade u Vašingtonu, gde je radio od 1998. do 2002. godine.

Pri italijanskom predstavništvu u Njujorku, između 2005. i 2009. godine, bio je član italijanske delegacije pri Savetu bezbednosti UN za period 2007-2008. Pri Ministarstvu spoljnih poslova Italije Manco je radio u Kooperaciji, u Direkciji za ekonomske poslove i u Generalnom sekretarijatu.

Đuzepe Manco je autor članaka o ulozi medija u ratu protiv terorizma i o komunikacijama u UN. Bio je docent na Masteru za međunarodne komunikacije na Univerzitetu za jezike i komunikacije (IULM) u Milanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track