SPS i URS ČUVAJU MINISTRE: Ne damo naše jer super rade!
Foto: Marina Lopicic

SNS za seču kadrova, ali ne i njihovi partneri

SPS i URS ČUVAJU MINISTRE: Ne damo naše jer super rade!

Politika -
Stranke Dačića i Dinkića spremne su za rekonstrukciju na rečima, ali ne i u praksi. SPS I URS hoće da razgovaraju o promeni svojih ministara, ali neće da ih zamenjuju

BEOGRAD - Naprednjaci su nezadovoljni i kadrom URS i SPS u Vladi!Najjača stranka u Vladi, koja će u najskorije vreme staviti pod lupu rad svojih ministara, tražiće i od svojih koalicionih partnera da preispitaju sopstvene rezultate, saznaje Kurir iz vrha ove stranke.Šest kandidata- SNS ne beži od odgovornosti i ispitivanja rada svojih ministra koji nisu ispunili očekivanja, ali isto to traži i od svojih koalicionih partnera. Treba ispitati rad Dinkićevih ministarki Verice Kalanović i Suzane Grubješić, kao i direktora Vladine kancelarije za Evropske integracije Milana Pajevića. Svi znaju da ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić nije ni trebalo da bude deo ove vlade, a ozbiljno treba ispitati rad ministra prosvete Žarka Obradovića - kaže izvor Kurira, koji dodaje „da se čini“ da se Ministarstvo zdravlja za Slavicu Đukić Dejanović pokazalo kao krupan zalogaj.S druge strane, u URS i SPS ističu da su radili najbolje u datim okolnostima i da ne beže od odgovornosti. Međutim, niko u ovim strankama ne smatra da bilo ko od njihovih ministara treba da bude zamenjen svežim snagama. Suzana Grubješić, ministarka za evrointegracije, kaže da radi savesno i da mirno spava, kao i da nije rođena u fotelji.Princip provere- Ako je neko nezadovoljan mojim radom, neka samo zatraži ostavku - precizna je Grubješićeva. Dinkić je za Kurir kratko rekao da je zadovoljan radom i Kalanovićeve i Grubješićeve.Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da će se, ako se bude razgovaralo o rekonstrukciji Vlade, razgovarati i o njegovom radu, kao i radu ostalih ministara.- Onda ćemo čuti šta drugi misle. Nije red da ocenjujem sopstveni rad - kaže Obradović.Verica Kalanović takođe je istakla da joj je savest mirna jer je radila svom snagom.- Princip provere treba da važi za sve i ja se toga ne bojim - rekla je Kalanovićeva.Dok su naprednjaci spremni da odstranjuju svoj kadar, SPS i URS štite svoj, ocenjuje analitičar Dejan Vuk Stanković.Nevoljni potezi- Nisam kompetentan da procenjujem koliko je ko radio od pojedinih ministara, ali činjenica je da SPS i URS ne ulaze rado u rekonstrukciju Vlade - kaže Stanković.Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da ne može da procenjuje rad pojedinih ministara. On dodaje da se može zaključiti da je Vlada brod koji ne može da nastavi da plovi u istom sastavu.

Grubješićeva: Ako je neko nezadovoljan mojim radom, neka samo zatraži ostavku
Grubješićeva: Ako je neko nezadovoljan mojim radom, neka samo zatraži ostavku

Kalanovićeva: Savest mi je mirna jer sam radial svom snagom
Kalanovićeva: Savest mi je mirna jer sam radial svom snagom

Obradović: Nije red da ocenjujem sopstveni rad
Obradović: Nije red da ocenjujem sopstveni rad

Nisu savršeni, ali treba ih objektivno ocenitiAleksandar Antić, predsednik Skupštine Grada Beograda i funkcioner SPS, kaže da ne misli da su socijalisti na ministarskim funkcijama radili svoj posao savršeno. Međutim, kako ističe, njihov rad, kao i rad ministara iz ostalih stranaka, treba da bude objektivno procenjen, dok on o njima može da donese samo subjektivnu ocenu.- Svako ko nema rezultate nije ispunio očekivanja i ne zaslužuje da ostane u Vladi - kaže Antić, ali ne želi da precizira ko bi iz SPS to trebalo da bude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track