Lajčak u Beogradu, prvo sa Mrkićem
Foto: Tanjug

Zvanična poseta

Lajčak u Beogradu, prvo sa Mrkićem

Politika -
Glavne teme razgovora biće evropske integracije Srbije, primena briselskog sporazuma i bilateralni odnosi

BEOGRAD - Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak sastao se danas, na početku posete Beogradu, sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivanom Mrkićem.

Lajčak je poručio danas u Beogradu da Slovačka podržava otvaranje pristupnih pregovora između Srbije i EU, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Lajčak je srpskog kolegu Ivana Mrkića upoznao sa raspoloženjem u EU u pogledu očekivane odluke o datumu za početak pristupnih pregovora sa Srbijom. Lajčak i Mrkić su obostrano zaključili da u EU preovlađuje optimizam potvrđen obiljem dokaza koji idu u prilog Srbiji zbog odluka i ponašanja njenog rukovodstva, ističe se u saopštenju.

Slovački ministar je tokom sastanka izrazio veliko uvažavanje za sve što je Srbija učinila u pogledu reformi u zemlji i na spoljnopolitičkom planu.

U saopštenju se navodi da su dvojica ministara razmenili informacije o svemu što je relevantno za Srbiju u ovim trenucima, kao i da je bilo govora i o regionalnom samitu u Bratislavi 12. i 13. juna, kome će prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Tokom dana Lajčak će se sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem, vicepremijerom Aleksandrom Vučićem i potpredsednicom Vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić.

Očekuje se da će glavne teme razgovora biti evropske integracije Srbije, primena briselskog sporazuma i bilateralni odnosi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track