Jovan Krkobabić: Izbori u oktobru
Foto: Nebojsa Mandic

Lider PUPS i vicepremijer potvrdio pisanje Kurira

Jovan Krkobabić: Izbori u oktobru

Politika -
Ako bude izbora, a biće ih u oktobru, i formira se neko drugo ustrojstvo vlasti, moguće je i zamrzavanje penzija, rekao Jovan Krkobabić

BEOGRAD - Penzioneri se spremaju za novu vladu.Predsednik PUPS, potpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić potvrdio je pisanje Kurira da će u oktobru biti održani vanredni parlamentarni izbori.Promene su mogućeOn je u intervjuu za NIN, govoreći o merama koje Vlada planira da sprovede kako bi pokrila budžetski deficit, rekao da za sada neće biti zamrzavanja penzija, ali da nije nemoguće da se to desi ukoliko posle izbora na vlast dođe neka druga koalicija.- Ako bude izbora, a biće u oktobru, i ako se formira neka druga koalicija, neko drugo ustrojstvo vlasti, moguće je da nam se desi i tako nešto - rekao je Krkobabić. On je na taj način direktno odgovorio na pitanje koje svi ovih dana postavljaju, a o čemu je Kurir je pre dva dana pisao.Šta je želja građanaNaime, Kurir je prvi objavio da će, zbog nesuglasica u vladajućoj koaliciji povodom ekonomskih mera koje Vlada planira da sprovede kako bi pokrila budžetski deficit, vanredni parlamentarni izbori najverovatnije biti raspisani za 27. oktobar.Pojedini članovi vladajuće koalicije, zbog populizma i zadobijanja jeftinih političkih poena, neće da pristanu na sprovođenje neophodnih reformi i ucenjuju i usporavaju rad Vlade. Zbog toga nam slede vanredni parlamentarni izbori.Najjača stranka na vlasti, Srpska napredna stranka, nije potvrdila, ali ni demantovala da će na jesen biti izbora. Funkcioneri ove partije Goran Knežević i Veroljub Arsić juče i prekjuče rekli su da se u stranci i u vladajućoj koaliciji nije razgovaralo o održavanju izbora, jer su u prvom planu srpske evrointegracije. Međutim, lider naprednjaka i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kazao je da „misli da građani nisu željni izbora, već rešavanja problema“, ali da to ne znači da neće ponovo na birališta.Rejting nije uzrok- Ne mogu da garantujem da izbora neće biti. Mislite da želimo izbore zato što je rejting SNS visok? Ne! - kazao je Vučić. Potpredsednik Vlade je u intervjuu koji je juče objavio Kurir rekao da su izbori mogući. On je, naime, kazao da se rekonstrukcija Vlade „podrazumeva“ ukoliko ne bude parlamentarnih izbora.

Vučić: Ne mogu da garantujem da izbora neće biti. Mislite da želimo izbore zato što je rejting SNS visok? Ne!
Vučić: Ne mogu da garantujem da izbora neće biti. Mislite da želimo izbore zato što je rejting SNS visok? Ne!

Najava izbora nije ucenaAnalitičar Milan Nikolić kaže da je PUPS jedan od najmanjih partnera u vladajućoj koaliciji i da je zbog toga izjavu njegovog predsednika i potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića teško protumačiti kao ucenu iznuđenu nesuglasicama sa ostalim koalicionim partnerima oko zamrzavanja penzija.- Za vladajuću koaliciju bilo bi racionalno da na jesen ide na izbore ukoliko Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora o priključenju EU. To bi svakako trebalo materijalizovati, a naravno da bi najviše profitirao SNS - kaže Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track