Sednica 4 opštine na severu Kosova

Zvečan

Sednica 4 opštine na severu Kosova

Politika -
Tema skupa lokalne vlasti Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka je političko-bezbednosno stanje

KOSOVSKA MITROVICA - Zajednička sednica odbornika skupština četiri opštine na severu Kosova održaće se danas u Zvečanu.

Tema skupa lokalne vlasti Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka je političko-bezbednosno stanje na severu Kosova. Sednica počinje u 12 sati u prostorijama SO Zvečan. Bilo je najava da će danas biti formirana "privremena Skupština Zajednice Autonomne pokrajine Kosova i Metohije", ali nije izvesno da će ta odliuka biti doneta. Ovih dana je bilo konsultacija članova koordinacionog tela o toj inicijativi, a nezvanično se saznaje da su mišljenja podeljena, tako da dogovora za sada nema.

Na današnjoj zajedničkoj sednici četiri opštine sa severa Kosova neće biti formirana Skupština A.P. Kosovo i Metohija izjavio je predsednik skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović.Iako su zagovornici osnivanja Skupštine KiM najavili da će u Zvečanu danas biti formirano ovo telo, to se neće dogoditi jer će, kako je Božović objasnio, na zajedničkoj sednici biti reči samo o datumu zakazivanja konstitutivne sednice Skupštine KiM.

Na dnevnom redu zajedničke sednice koja u Zvečanu treba da počne u podne odbornici iz ove i opština Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zubin Potok na dnevnom redu imaju političko-bezbednosnu situaciju.

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je tokom boravka u Zubinom Potoku u utorak da u ovom trenutku nema potrebe za formiranjem Skupštine Kosova i Metohije.

Vulin je izjavio da Srbi sa Kosova i Metohije sve što rade treba da rade u saglasnosti sa svojom vladom, da o takvom i svakom drugom stavu prethodno treba da razgovaraju sa predstavnicima Vlade Srbije i da donesu zajednički zaključak šta će i kako će raditi.

“U svakom slučaju šta god da se radi, svaki takav akt mora da potvrdi Skupština Srbije, tako da mislim da u ovom trenutku za tim nema potrebe i mislim da bi bilo dobro da se kao i do sada nastavi dobra komunikacija i da se poboljša komunikacija sa Vladom Srbije i da u svemu ovome, ma koliko bilo teško budemo zajedno,” rekao je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track