Balša Božović novi predsednik Gradskog odbora DS

Završeno glasanje

Balša Božović novi predsednik Gradskog odbora DS

Politika -
U Izbornoj komisiji Gradskog odbora DS rekli su da je na osnovu 85 odsto prebrojanih glasova, za Božovića glasalo 65 odsto članova stranke izaših na ove izbore

BEOGRAD - Novi predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) je Balša Božović, rečeno je u Gradskom odboru DS.

U Izbornoj komisiji Gradskog odbora DS rekli su da je na osnovu 85 odsto prebrojanih glasova, za Božovića glasalo 65 odsto članova stranke izaših na ove izbore.

Njegov protivkandidat bio je poslanik DS Dragan Šutanovac. Prema podacima komisije, Božović za sada ima 5.893 glasova, od izašlih 10.000 članova beogradskog odbora DS. U Beogradu, prema navodima DS, ima oko 27.000 članova te stranke sa pravom glasa.

Novoizabrani predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu Balša Božović izjavio je da demokratama u glavnom gradu predstoji rad na vraćanju poverenja građana u tu stranku.

"Legitimitet i snagu koju smo dobili ovim izborima moramo da uložimo u to da povratimo poverenje građana u Demokratsku stranku, da uz odricanja i velike napore pomognemo Beograđanima da žive kao građani evropske metropole", rekao je Božović.

On je čestitao i svom protivkandidatu, poslaniku DS Draganu Šutanovcu, i poručio da u Demokratskoj stranci ima mesta za različita mišljenja.

"Zahvaljujem Draganu Šutanovcu, mom protivkandidatu, ali stranačkom prijatelju i saborcu, na fer i korektnom nadmetanju. Pozivam ga da sutra popijemo kafu i da razgovaramo o tome kako da realizujemo najbolje delove iz njegovog izbornog programa", rekao je Božović.

Dragan Šutanovac je na svom tviter nalogu po objavljivanju rezultata napisao:"Novom Gradskom odboru želim puno uspeha u radu".

Na pitanje jednog tviteraša da se pridruži stranci "Zajedno za Srbiju", Šutanovac je odgovorio:

"Da ste živi i zdravi, ali DS zauvek".

Ilija Ćosić pobedio u Novom Sadu

Profesor dr Ilija Ćosić novi je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Novi Sad, koji je na današnjim izborima dobio 744 glasa, od ukupno 1.090 članova koji su učestvovali u glasanju.

Kako je rekla je portparolka tog odbora Jadranka Jovišić, Ćosić je na izborima za predsednika novosadskog odbora DS osvojio 744 glasa, a u glasanju je učestvovalo ukupno 1.090 članova Gradskog odbora DS Novi Sad.

Osim Ćosića, kandidati za predsednika novosadskih demokrata bili su Dejan Kovač i Miroslav Salonski.

Pored izbora za predsednika Gradskog odbora, na današnjim izborima izabrano je i 20 članova predsedništva Gradskog odbora, od ukupno 34 kandidata.

Jovišićeva je rekla da je izborni proces trajao skoro do ponoći i da je protekao bez ikakvih problema.

Profesor dr Ilija Ćosić bio je dugogodišnji dekan Fakulteta tehničkih nauka, a trenutno je poslanik u Skupštini AP Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track