Crnogorci duguju Srbiji 2 miliona evra za ambasadu
Foto: Zorana Jevtić

Crnogorci duguju Srbiji 2 miliona evra za ambasadu

Politika -
Crnogorske vlasti ostaju pri stavu da i dalje ne žele da plaćaju mesečnu rentu od 35.000 evra i smatraju da je vila "Crnogorka" njihova po dogovoru o sukcesiji koji nikada nije sproveden

BEOGRAD - Crna Gora još od 2006. godine ne plaća kiriju za korišćenje vile "Crnogorka" na Dedinju u kojoj se nalazi ambasada u Beogradu, pa je dug koji je pre tri godine iznosio oko milion i po evra, danas već premašio dva miliona evra.

Crnogorske vlasti, kako stvari stoje, izgleda ostaju pri stavu da i dalje ne žele da plaćaju mesečnu rentu od 35.000 evra, a sa druge strane izgleda da i nadležni u Srbiji malo toga preduzimaju da dug bure izmiren. Podgorica, naime, smatra da je vila "Crnogorka" njihova po dogovoru o sukcesiji koji nikada nije sproveden.

U Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore samo je rečeno da su "u toku bilateralni razgovori".

"To pitanje se u prepisci ministarstva sa našim ambasadorom u Podgorici Zoranom Lutovcem uopšte ne spominje kao sporno pitanje", kažu u Ministarstvu spoljnih poslova.

Inače, za zakup ambasade u Podgorici Srbija redovno plaća 6.000 evra mesečna, a za rezidenciju ambasadora Lutovca još 2.900 evra mesečno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track