Ministarka Mihajlović: Uštede, bez otpuštanja radnika

Rešenje za javna preduzeća

Ministarka Mihajlović: Uštede, bez otpuštanja radnika

Politika -
"Javna preduzeća koja su gubitaši mogu da postignu značajne uštede a da ne otpuste radnike", rekla je Zorana Mihajlović. Ona je ocenila da Srbija nije pred bankrotom, a da bi bila da je ostala prethodna Vlada

BEOGRAD - Ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da su u javnim preduzećima moguće uštede bez otpuštanja radnika i da je potrebno rešiti položaj preduzeća u restrukturiranju, koja su često nelojalna konkurencija jer ne plaćaju struju i gas.

"Od 179 preduzeća u restrukturiranju, velika većina posluje sasvim korektno a istovremeno nisu obavezni da plate struju i gas. Njihov dug za struju za prethodnih sedam do devet godina iznosi više od 20 milijardi dinara, koliko iznosi i dug za gas", rekla je Zorana Mihajlović.

Ministarka energetike je istakla da će prioritet Vlade Srbije biti i racionalizacija javnih preduzeća, koja ne podrazumeva otpuštanja radnika, nego uštede.

"Javna preduzeća koja su gubitaši mogu da postignu značajne uštede a da ne otpuste radnike", rekla je Zorana Mihajlović. Ona je ocenila da Srbija nije pred bankrotom, a da bi bila da je ostala prethodna Vlada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track