VUČIĆ: Srbija je zaslužila datum, EU nam je to obećala

VUČIĆ: Srbija je zaslužila datum, EU nam je to obećala

Politika -
Prvi potpredsednik vlade rekao je da Srbija dobro zna šta joj je obećavano, kao što "oni znaju šta smo mi obećavlai i govorili"

RIM - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje da Srbija u junu dobije datum za početak pregovora sa EU, jer je Srbija to zaslužila i ispunila svoje obaveze i zato traži da i Unija ispuni svoja obećanja.

"Očekujem dobijanje datuma, to što će nam neko reći može sad, a čekajte da proverimo u decembru, pa ćemo da vidimo u martu - to ne zavisi od nas, ali to bi bila loša vest za Srbiju...Očekujem datum i Srbija je to zaslužila, jer je ispunila svoje obaveze - mi sada tražimo da oni koji su sa nama razgovarali ispune obaveze prema Srbiji", rekao je Vučić.

On je iz Rima, gde boravi u jednodnevnij poseti Italiji, rekao da Srbija dobro zna šta joj je obećavano, kao što "oni znaju šta smo mi obećavlai i govorili".

"Ono što smo govorili i ispunili smo i to je ovde u Italiji konstatovano", rekao je Vučić, naglašavajući da je Srbija danas pozudan partner Evropi.

"Srbija nije lagala, Srbija je radila, nije samo govorila. Mi očekujemo od Evrope da radi, a ne samo da govori i da učini za Srbiji onakav fer potez kakav je Srbija zaslužila. Ne tražimo ništa od onoga što nismo zaslužili", poručio je Vučić.

Ukazujući da je Italija iskreni prijatelj Srbije i da će nedvosmisleno biti na njenoj strani, Vučić je rekao da od te zemlje očekuje da bude predvodnik velike grupe zemalja, koje će tražiti fer odnos prema Srbiji i poštovanje onoga što je naša zemlja učinila.

"I to smo na otvoren način tražili i dobili smo uveravanja da će to tako i biti. Italija postaje sve značajniji partner Srbije", naveo je Vučić.

Upitan da li će ove godine biti izbora, vicepremijer je ponovio da ne može da garantuje ni da će ih biti, ali niti da neće.

"Veoma je važno za Srbiju da se ne govori i ne razmišlja samo o izborima, već da razmišljamo o radu. Odavde stižu dobre vesti. Uskoro stiže Geoks koji će zaposliti više od 1.000 ljudi u Vranju. To su stvari kojima se bavimo", rekao je Vučić, navodeći da ima italijanskih firmi koje su zainteresovane da dođu u Srbiju.

On je dodao da ne voli da govori o izborima, kao i da se time u ovom trenutku ne bavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track