DI KARLO: SAD će podržati spoljnopolitičke ciljeve Srbije

DI KARLO: SAD će podržati spoljnopolitičke ciljeve Srbije

Politika -
Di Karlo je Mrkiću na sastanku u Njujorku čestitala na svemu što je Srbija učinila na jačanju sopstvene pozicije i poboljšanju imidža u svetu

NJUJORK - Američka ambasadorka pri UN Rozmari di Karlo poručila je danas šefu srpske diplomatije Ivanu Mrkiću da će SAD delovati na svoje partnere u svetu i na taj način podržati napore Srbije da ostvari sopstvene spoljnopolitičke ciljeve.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Di Karlo je Mrkiću na sastanku u Njujorku čestitala na svemu što je Srbija učinila na jačanju sopstvene pozicije i poboljšanju imidža u svetu. Američka ambasadorka je naglasila da su jako bitni sve učestaliji kontakti najviših predstavnika SAD i Srbije.Mrkić i Di Karlo su se saglasili o značaju implementacije sporazuma koji su u Briselu potpisale delegacije Beograda i Prištine i zaključili da je razlog to što će stabilnost regiona privući strane investicije.

Šef srpske diplomatije i američka ambasadorka sastali su se uoči sednice Saveta bezbednosti UN na kojoj će sutra biti predstavljen redovan tromesečni izveštaj o Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track