Vesna Pusić 21. juna u Beogradu

Vesna Pusić 21. juna u Beogradu

Politika -
Povod za dolazak ministarke spoljnih polosva Hrvatske jeste nastavak razgovora i dobrih dosadašnjih susreta

BEOGRAD - Šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić posetiće 21. juna Beograd.

Kako se nezvanično saznaje u hrvatskom Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova, a ta informacija potvrđena je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, povod za njen dolazak je nastavak razgovora i dobrih dosadašnjih susreta.

Pored susreta sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem, još nije poznato hoće li se i s kim Vesna Pusić sastati u Beogradu.

Šef srpske diplomatije posetio je Zagreb početkom marta ove godine pošto je prethodno hrvatski premijer Zoran Milanović posetom Beogradu sredinom januara ove godine otopio led u odnosima dve države. Do zastoja u odnosima je došlo izborom Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, pa zatim i prošlogodišnjom oslobađajućom haškom presudom hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Poseta Beogradu hrvatske ministarke dolazi uoči najavljenog dolaska predsednika Srbije Tomislava Nikolića u Zagreb 30. juna na proslavu hrvatskog ulaska u EU. Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u četvrtak u Bratislavi da će se sa srpskim predsednikom zvanično sastati na jesen, dok u Zagrebu neće biti bilateralnog susreta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track