ANTIKRIZNE MERE: Sastanak u Vladi trajao do kasno u noć!
Foto: Tanjug

Vrh vladajuće koalicije

ANTIKRIZNE MERE: Sastanak u Vladi trajao do kasno u noć!

Politika -
Sastanku prisustvovali premijer Ivica Dačić, guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministri Mlađan Dinkić, Zorana Mihajlović, Jovan Krkobabić, Verica Kalanović i Goran Knežević

BEOGRAD - Sastanak vrha vladajuće koalicije završen je pola sata posle ponoći. Dogovoreni su detalji antikriznih mera koji se tiču uštede u budžetima minisatarstava pojedinačno. Do kraja nedelje očekuje se još usaglašavanja među ministarstvima, preneo je RTS!

Sastanak vrha vladajuće koalicije na kojem se dogovaraju detalji antikriznih mera održan je u Vladi Srbije. Sastanku su prisustvovali premijer Ivica Dačić, guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministri Mlađan Dinkić, Zorana Mihajlović, Jovan Krkobabić, Verica Kalanović i Goran Knežević.

Tema sastanka koji je, kako se nezvanično prenosi, počeo u 21:00 sat, su antikrizne mere, odnosno dogovor o budžetskoj uštedi od 40 milijardi dinara. Koalicioni partneri u Vladi su se ranije dogovorili da ne bude zamrzavanja plata i penzija koje će za pola procenta biti povećane oktobra. RTS prenosi da je saznao da Ministarstvo finansija priprema rebalans budžeta koji bi Vlada trebalo da razmotri krajem nedelje, a Skupština do kraja juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja