KRESANJE TROŠKOVA: Nabavke, putovanja, dnevnice
Foto: Nebojša Mandić

Štednja

KRESANJE TROŠKOVA: Nabavke, putovanja, dnevnice

Politika -
Sva ministarstva moraće da stegnu kaiš jer se očekuje ušteda od 28 milijardi dinara

BEOGRAD - Budžeti ministarstava Srbije za ovu godinu, koji su ionako stanjeni, biće dodatno "skresani", kako bi se napravile uštede od 28 milijardi dinara, a najveći rezovi biće na nabavkama, putovanjima i dnevnicama, ugovorima o delu...

Resor poljoprivrede će uštedeti 3,5 milijardi dinara, kazao je resorni ministar Goran Knežević, dok je Verica Kalanović, koja vodi resor regionalnog razvoja i lokalne samouprave, potvrdila da će rebalansom ostati bez 2,5 milijardi dinara.

Računica Ministarstva pravde pokazuje da će oni, zbog prekrajanja državne kase, morati da uštede 1,3 milijarde dinara.

U kabinetu Mlađana Dinkića, ministra finansija i privrede rečeno je da će ovaj resor napraviti uštede od oko šest milijardi dinara, duplo više od bilo kog drugog ministarstva.

Za 1,2 milijarde dinara biće stanjen i budžet Ministarstva enegetike, a resor Zorane Mihajlović štedeće na putovanjima, kao i na nekim projektima.

U Ministarstvu rudarstva koje vodi Milan Bačević procene su da će štedljivom politikom do kraja 2013. uštedeti oko 300 miliona dinara i to najviše na putovanjima, uslugama po ugovoru, reprezentaciji, nabavci opreme.

Ministarka zdravlja Slavice Đukić Dejanović je, kako navodi list, najavila da će do kraja godine taj resor ustedeti 300 miliona dinara, a Bratislav Petković, ministar kulture, planira da uštedi 238 miliona dinara na projektima kapitalnih investicija, troškvima putovanja i uslugama po ugovoru.

U Ministarstvu telekomunikcija, koje vodi Rasim Ljajć, rebalasom će ostati bez deset odsto budžeta, a kako je rekla Tanja Matić, državna sekretarka, biće manje putovanja, ugovora o delu, transfera, donacija...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja