Krkobabić i Erjavec o proširenju saradnje dve stranke

Krkobabić i Erjavec o proširenju saradnje dve stranke

Politika -
Ministar spoljnih poslova Slovenije koji je i predsednik Demokratske stranke penzionera Slovenije razgovarao je tokom posete Srbiji i sa zamenikom predsednika PUPS Milanom Krkobabićem

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec, koji je i predsednik Demokratske stranke penzionera Slovenije razgovarao je tokom posete Srbiji i sa zamenikom predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milanom Krkobabićem o saradnji dve partije, saopštio je danas PUPS.

"Dvojica lidera su još jednom istakla političku bliskost stavova i opredeljenja dveju političkih stranaka čiji su fokus interesovanja i političkog angažovanja upravo najstarija populacija i njena prava, potrebe i zaštita", navodi se u saopštenju.

Dogovorili su se o proširivanju i do sada uspešne saradnje, i o inteziviranju međusobnih kontakata i razmene iskustava, pre svega u rešavanju pitanja socijalne zaštite i staranja o najugroženijim kategorijama stanovništva, saopštio je PUPS.

Erjavec je, kako se navodi, istakao stav Vlade Slovenije o aktivnoj podršci naporima Vlade Srbije da 28. juna dobije datum za početak pregovora o pristupanju EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track