Dačić: Važnije da EU dođe u Srbiju

Dačić: Važnije da EU dođe u Srbiju

Politika -
Otvorenog srca i prijateljski pozivamo sve da u ovim istorijskim trenucima radimo zajedno kako bi naš narod živeo bolje u narednom periodu", rekao je Dačić

JAGODINA - Želimo da vodimo Srbiju putem EU, ali ono što je još važnije jeste da EU dođe u Srbiju, kao i evropske ideje i evropski investitori, poručio je danas u Jagodini premijer Srbije Ivica Dačić.

"Zato, otvorenog srca i prijateljski pozivamo sve da u ovim istorijskim trenucima radimo zajedno kako bi naš narod živeo bolje u narednom periodu", rekao je premijer.

Dačić je prilkom polaganja kamena-temeljca italijanske fabrike "Aunde" izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja odnosa sa Italijom, istakavši da je u prva četiri meseca Italija izbila na prvo mesto po spoljnotrgovinskoj razmeni sa Srbijom.

On je precizirao da je u tom periodu ta razmena iznosila 1,4 milijardi evra, što je dvostruko više nego u istom periodu 2012. godine.

"Pošto se često okupljamo u Jagodini, izražavam zadovoljstvo što je to uvek u interesu građana. A najvažniji cilj vlade jeste da se izbori protiv nezaposlenosti", rekao je Dačić.

On je podsetio da je nedavno u Jagodini počela i izgradnja fabrike kompanije "Nort karton" iz Rusije.

Premijer je povodom početka radova na izgradnji fabrike italijanske kompanije "Aunde" rekao da je "ovih godina bilo dosta ovakvih povoda" i u šali primetio da će predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković izgleda morati "da uvede italijanski jezik kao obavezan predmet u škole."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track