Mrkić: Očekujem pozitivnu odluku Saveta ministara EU
Foto: Fonet

Mrkić: Očekujem pozitivnu odluku Saveta ministara EU

Politika -
Ministar spoljnih poslova Srbije je rekao da je eksplicitnu podršku Srbiji, na ovaj ili onaj način, dalo je više od 20 članica Evropske unije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić izjavio je da je Srbija poslednjih meseci vodila vrlo koordiniranu i opsežnu diplomatsku akciju prema svim članicama EU i da je zato siguran da će Savet ministara 28. juna doneti pozitivnu odluku za našu zemlju.

Mrkić je istakao da je Ministarstvo spoljnih poslova vodilo živu aktivnost, da se u poslednjih desetak meseci sastao sa 70 šefova diplomatije, 23 predsednika i 15 premijera i da je ubeđen da će ta ofanziva uroditi plodom.

"Eksplicitnu podršku Srbiji, na ovaj ili onaj način, dalo je više od 20 članica Evropske unije. Nasuprot tome, nijedna zemlja nije se izjasnila protiv određivanja datuma. Zar to samo po sebi ne govori šta treba očekivati", rekao je Mrkić.

On je dodao da je do sada dobijao samo dobre signale iz Berlina."Razume se da tamo ima pojedinaca ili grupa koje bi želele da se prema Srbiji primenjuje stereotip, po principu da treba nastaviti sa pritiscima i ucenama, ali ta "formula" se pokazala anahronom i potpuno prevaziđenom, zbog postupaka i krajnje odgovornog ponašanja naše vlade", rekao je Mrkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track