Vučić sutra u Beču sa Špindelegerom
Foto: KURIR

Vučić sutra u Beču sa Špindelegerom

Politika -
Hoću da se vidim sa gospodinom Špindelegerom, jer njegova partija ima bratske ili sestrinske odnose sa CDU/CSU. Videću da li će biti potrebno da idem za Berlin", rekao je Vučić

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj poseti Austriji, tokom koje će se sastati sa vicekancelarom i ministrom spoljnih poslova Mihaelom Špindelegerom, koji je lider Narodne partije Austrije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić je u utorak i sam najavio posetu Beču, a nije isključio ni posetu Berlinu, takođe pre sastanka Saveta EU u petak 28. juna.

"Hoću da se vidim sa gospodinom Špindelegerom, jer njegova partija ima bratske ili sestrinske odnose sa CDU/CSU. Videću da li će biti potrebno da idem za Berlin", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na Beogradskom sajmu.

Pre nekoliko dana Vučić se sastao u prostorijama SNS u Beogradu sa šefom poslaničke grupe i portparolom Narodne partije Austrije Karl Hajnc Kopfom, koji je istakao da ta partija podržava napore i želje naprednjaka i Beograda da Srbija dobije 28. juna datum za otpočinjanje pregovora sa EU. Kako je rečeno, Narodna partija Austrije prijateljska je partija sa kojom SNS održava izuzetne odnose dugi niz godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track