Đilas o Trivanki: Greška što sam je zadržao među funkcionerima!

Posle ostavke

Đilas o Trivanki: Greška što sam je zadržao među funkcionerima!

Politika -
Zadržavanje Jelene Trivan među funkcionerima DS bila je greška "bez obzira na to koliko je u prethodnom periodu svojim ponašanjem doprinela otuđenju tradicionalnih birača DS"

BEOGRAD - Lider DS Dragan Đilas poručio je da snosi odgovornost za greške koje je načinio otkako je preuzeo rukovođenje strankom, a da je jedna od njih bila zadržavanje Jelene Trivan među funkcionerima DS "bez obzira na to koliko je u prethodnom periodu svojim ponašanjem doprinela otuđenju tradicionalnih birača DS".

"Kolika god da je ta greska bila, a nije mala, manja je od toga koliko bih pogrešio da sam podržao njenu želju da postane predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije", rekao je Đilas u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je zahvalio Trivanovoj na svemu što je učinila za stranku, ali i naveo i da smatra da će mesto koje je tražila, iako tvrdi da joj funkcije nisu bitne, mnogo stručnije i na način koji će bolje odražavati vrednosti DS, obavljati poslanica te stranke Nataša Vučkovć. Đilas je dodao da će upravo Vučkovićeva biti njegov predlog za predsednicu Odbora za evropske integracije.

Trivan je podnela ostavku na funkcije u Demokratskoj stranci zbog neslaganja sa politikom sadašnjeg rukovodstva, koja za rezultat, kako je upozorila, ima propadanje stranke. "Neću biti saučesnik u nestajanju DS. Iz poštovanja prema ljudima koji su tu stranku gradili, bili hapšeni, prebijani pa i ubijeni, nemam pravo da ćutim i tako postanem saučesnik u njenom propadanju. Stoga, podnosim ostavku na sve stranačke funkcije i nastavljam da se borim u parlamentu za ono što je nekada bila ideja zbog koje sam u tu stranku i došla", navodi se u ostavci Jelene Trivan.

Trivan, koja je do danas bila na funkciji internacionalne sekretarke DS i predsednice resornog odbora za ljudska i manjinska prava, istakla je da nije čudno biti zbunjen u novim okolnostima, niti neljudski biti zatečen silinom napada i dubinom poraza koje DS beleži, ali jeste problematično da se o tome ćuti i da se stvarnost ignoriše kao i da niko za to ne snosi odgovornost.

"Promene u vrhu DS bile su motivisane idejom da bi svako trebalo da snosi odgovornost za svoj rad i nerad. Danas u DS niko ne odgovara što je stranka u rasulu, što ljudi odlaze, što stranački organi ne funkcionišu, što imamo gore rezultate od grupe građana", navela je, između ostalog Trivan. Ona je istakla da ne želi da gleda kako se DS razara, a sa njom i vizija bolje Srbije, i apelovala na rukovodstvo da preuzme stvarnu odgovornost za stanje u stranci, izvrši analizu i promene, i prestane da ignoriše stvarnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track