TRIVAN: Moguće da DS bude izbrisana na sledećim izborima!

Nastavljeno prepucavanje sa Đilasom

TRIVAN: Moguće da DS bude izbrisana na sledećim izborima!

Politika -
Nikome normalnom danas nisu važne funkcije, bilo u stranci bilo u parlamentu, jer nam se bliže izbori na kojima će možda DS biti izbrisana, navela Trivanova

BEOGRAD - Poslanica Jelena Trivan podnela je danas ostavku na sve funkcije u Demokratskoj stranci zbog neslaganja sa politikom sadašnjeg rukovodstva, koja za rezultat, kako smatra, ima propadanje stranke, na šta je lider DS Dragan Đilas uzvratio da je jedna od njegovih grešaka od kako je na čelu DS zadržavanje Trivanove među funkcionerima te stranke "bez obzira na to koliko je u prethodnom periodu svojim ponašanjem doprinela otuđenju tradicionalnih birača DS".

Usledio je odgovor Jelena Trivan u kome navodi da Đilas i dalje srlja iz greške u grešku. Trivanova je predsedniku DS zamerila zbog načina na koji je reagovao na taj njen lični čin navodeći da je Đilasova reakcija "još jedna potvrda da on ne razume stvarnost i da se tabloidnim kvalifikacijama obračunava sa kolegama koji žele dobro stranci".

Ona je poručila da se u Đilasovom tumačenju njene ostavke upravo ogledaju razlozi krize stranke.

"Zato DS i klizi nizbrdo, jer u njoj neki još nisu shvatili da nikome normalnom danas nisu važne funkcije, bilo u stranci bilo u parlamentu, jer nam se bliže izbori na kojima će možda DS biti izbrisana i to je ono čime Dragan Đilas treba da se bavi", navela je Trivanova.

Ona je posle prošlogodišnjih izbora podnela ostavku na mesto potpredsednice stranke, a potom je obavljala funkciju internacionalne sekretarke DS i predsednice resornog odbora za ljudska i manjinska prava.

Trivanova je u ostavci navela da neće da bude saučesnik u nestajanju DS.

"Iz poštovanja prema ljudima koji su tu stranku gradili, bili hapšeni, prebijani, pa i ubijeni nemam pravo da ćutim i tako postanem saučesnik u njenom propadanju. Stoga, podnosim ostavku na sve stranačke funkcije i nastavljam da se borim u parlamentu za ono što je nekada bila ideja zbog koje sam u tu stranku i došla", navodi se u ostavci. Trivanova, koja je do danas bila na funkciji internacionalne sekretarke DS i predsednice resornog odbora za ljudska i manjinska prava, istakla je da nije čudno biti zbunjen u novim okolnostima, niti neljudski biti zatečen silinom napada i dubinom poraza koje DS beleži, ali jeste problematično da se o tome ćuti i da se stvarnost ignoriše kao i da niko za to ne snosi odgovornost.

"Promene u vrhu DS bile su motivisane idejom da bi svako trebalo da snosi odgovornost za svoj rad i nerad. Danas u DS niko ne odgovara što je stranka u rasulu, što ljudi odlaze, što stranački organi ne funkcionišu, što imamo gore rezultate od grupe građana", navela je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track