Sastanak Karla Bilta i Ivice Dačića

Sastanak Karla Bilta i Ivice Dačića

Politika -
U poruci na tviter nalogu po dolasku u Beograd, Bilt je napisao da je Beograd postigao značajan napredak po pitanju EU i Kosova

BEOGRAD - Šef švedske diplomatije Karl Bilt sastao se danas na početku posete Beogradu sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Bilt će se potom sastati sa šefom srpske diplomatije Ivanom Mrkićem, a sutra će ga primiti predsednik Republike Tomislav Nikolić.

U poruci na tviter nalogu po dolasku u Beograd, Bilt je napisao da je Beograd postigao značajan napredak po pitanju EU i Kosova, ali da je potrebna snažna ekonomska strategija kako bi se podstakao ekonomski rast.

"U suprotonom, postoji opasnost od nestabilnosti", napisao je Bilt.

Bilt je jedan u nizu zvaničnika iz Brisela ili država-članica Unije koji su već posetili ili će u narednim danima posetiti Beograd posle odluke da se otvore pregovori o pristupanju Srbije EU. U Srbiju je pre podne stigao predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej, a za narednu nedelju najavljene su posete visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i komesara za proširenje Štefana Filea.Bilt će posle Beograda boraviti u Prištini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja