SASTANAK U VLADI: Albanci s juga Srbije kod Vučića
Foto: Tanjug

Nemanjina 11

SASTANAK U VLADI: Albanci s juga Srbije kod Vučića

Politika -
U delegaciji, koja je oko 11 sati ušla u zgradu Vlade Srbije, su predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Galip Bećiri, odbornik u bujanovačkoj skupštini Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac Nagib Arifi i poslanik u Skupštini Srbije Riza Halimi

BEOGRAD - Politički predstavnici Albanaca sa juga Srbije stigli su danas oko 11 sati u Beograd, gde će sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem razgovarati o nizu specifičnih problema u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, a posebno rešavanju teške ekonomske situacije.

U delegaciji, koja je oko 11 sati ušla u zgradu Vlade Srbije, su predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Galip Bećiri, odbornik u bujanovačkoj skupštini Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac Nagib Arifi i poslanik u Skupštini Srbije Riza Halimi.

Halimi je uoči početka sastanka rekao da će tema razgovora sa Vučićem biti katastrofalna ekonomska situacija, ali i rešavanje niza drugih specifičnih problema, poput obrazovanja, koji su u interesu Albanca.

Podsetivši da je sedam godina poslanik u republičkom parlamentu, Halimi je rekao da je sve to vreme tražio od Vlade Srbije da se problemi ozbiljnije rešavaju.

On je istakao da ohrabruje to što je prvo zakazan sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem u toku ovog meseca, kao i to što su pre dva dana dobili poziv za razgovore od Vučića."Sklon sam u ovom trenutku da poverujem da je ovo novi pristup (u rešavanju problema) i da ćemo imati ozbiljne razgovore", rekao je Halimi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja