BAŠKARI SE: Cvetković se brčka sa svetskim džet-setom

Bivši premijer u superluksuznom hotelU

BAŠKARI SE: Cvetković se brčka sa svetskim džet-setom

Politika -
Skupo-Nekadašnji prvi čovek vlade odmara se u „Porto Karasu“, gde soba košta do 769 evra, a dnevni trošak ide od 500 do 1.000 evra

BEOGRAD - Mora da je zaradio sa svoje dve ruke.Jedan od „najzaslužnijih“ za vođenje, kako mnogi smatraju, katastrofalno loše finansijske politike u vreme prethodne vlade, bivši premijer i ministar finansija Mirko Cvetković i ove godine letuje u najskupljim letovalištima u Grčkoj, gde borave isključivo svetski bogataši i džet-set!Pet zvezdicaKako Kurir saznaje, Cvetković je ovog leta priuštio sebi boravak u čak dva superluksuzna hotelska kompleksa. Jedno vreme je boravio u Sitoniji, gde je odseo u „Porto Karasu“, a zatim je odlučio da promeni mesto boravka, pa se obreo na prvom prstu Halkidikija, gde je odseo u jednako lepom „Sani bič rizortu“, takođe superluksuznom hotelskom kompleksu s pet zvezdica.- Cvetkovića ne brine to što ga pominju u brojnim aferama, jer smatra da je sve radio i zaradio po zakonu. Zato je potpuno bezbrižno otišao na odmor. „Porto Karas“ i „Sani bič rizort“ zaista spadaju u hedonističke rajeve, sa smeštajem i plažama koji nisu dostupni običnim građanima, ali Cvetković ne spada u grupu ljudi koji žele da bodu oči građanima razbacujući se novcem. U takvim hotelima on obično odseda od pet do sedam dana - kaže naš sagovornik.Doplata za sadržajeMeđutim, cene u ovim hotelima su ultrapaprene. Prenoćište s doručkom u „Porto Karasu“ kreće se od 200 do 750 evra po osobi, a kraljevski apartman košta čak 2.556 evra dnevno, dok u „Sani bič rizortu“ košta od 200 do 1.600 evra. U tu cenu, međutim, ne spada ručak, večera, kao ni korišćenje bogatih sadržaja koje ova mesta nude, a veoma su skupi. Primera radi, samo peškiri za bazen plaćaju se 20 evra, a doplaćuje se i korišćenje spa-centra, teretane, otvorenih i zatvorenih bazena s morskom vodom, igranje tenisa, jahanje, jedrenje, golf i, naravno, pijuckanje koktela na terasama mnogobrojnih restorana i barova s pogledom na more. U najjeftinijem aranžmanu za dve osobe dnevni trošak ne može da bude manji od 500 evra, a realno je da se potroši i duplo više.Za dublji džep- „Porto Karas“ i „Sani bič rizort“ preporučujemo najprobirljivijima. To su, naravno, građani s dubljim džepom - kazali su nam u jednoj turističkoj agenciji.Cvetkoviću, inače, ovo nije prvi put da letuje u „Porto Karasu“. Mediji su o njegovom letovanju pisali pretprošle godine, kao i 2008.

U Grčkoj samBivši premijer Mirko Cvetković rekao je za Kurir da ne letuje u „Porto Karasu“ i „Sani bič rizortu“. Pre nego što je prekinuo vezu, Cvetković je kazao da je u „Lagomandri“ pored Neos Marmarasa, koji se takođe nalazi na Sitoniji u Grčkoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja