ODBOR ZA FINANSIJE SKUPŠTINE: URS odbio amandman SNS!

ODBOR ZA FINANSIJE SKUPŠTINE: URS odbio amandman SNS!

Politika -
Glasala sam protiv tog amandmana, jer smatram da je to korak unazad u procesu reformi, jer bi privrednici po tom amandmanu, trebalo da predaju izveštaj i APR i NBS, što će izazvati dodatne troškove, izjavila je Predsednik skupštinskog odbora Vesna Kovač iz URS-a

BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za finansije Vesna Kovač, iz Ujedinjenih regiona Srbije (URS), rekla je danas da je bila protiv amandmana Srpske napredne stranke (SNS) na Predlog zakona o računovodstvu, kojim se predlaže da se predaja finansijskih izveštaja prenosi sa Agencije za privredne registre (APR) na Narodnu banku Srbije (NBS).

Glasala sam protiv tog amandmana, jer smatram da je to korak unazad u procesu reformi, rekla je Kovač novinarima u Skupštini Srbije.

Prema njenim rečima, privrednici bi po tom amandmanu, trebalo da predaju izveštaj i APR i NBS, što će izazvati dodatne troškove čime se unazađuje privredni sistem.

Poslanik SNS Zoran Antić je rekao da je NBS relevantna institucija u koju treba da stižu finansijski izveštaji, kako bi ih najbolje iskoristila za održavanje stabilnosti finansijskog sektora.

Prema njegovim rečima, NBS je krovna insitucija koja se bavi analizom podataka, dok APR vodi statistiku i evidentira.

Ova izmena neće otežati rad privrednim društvima niti ga poskupeti, već učiniti kvalitetnijim, rekao je Antić.

Poslanik Demokratske stranke Ivan Jovanović je ocenio da SNS ovim amandmanom proširuje ingerencije guvernera Jorgovanke Tabaković, čime se pokazuje da je njeno zamrzavanje funkcije u stranci "farsa".

Njegov stranački kolega Aleksandar Senić ocenio je i da se radi o sukobu guvernera i ministra finansija i demostriranju "ko je jači"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track