Milović: Srbi neće na kosovske izbore
Foto: KURIR

Milović: Srbi neće na kosovske izbore

Politika -
Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je danas da Srbi sa severa Kosova neće izaći na lokalne izbore koje 3. novembra organizuje Priština

ZVEČAN - Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je danas da Srbi sa severa Kosova neće izaći na lokalne izbore koje 3. novembra organizuje Priština.

Milović je na proslavi Dana opštine kazao da Srbi hoće da ostanu u svojoj državi i da su zato sa drugim Srbima na Kosovu nedavno konstituisali Skupštinu Autonomne pokrajine KiM.

"Nismo to uradili iz inata i protivustavno već da bismo ostali u okviru Ustava i države Srbije", rekao je on i dodao da Beograd i međunarodna zajednica mogu i moraju da ponude bolja i pravednija rešenja za sve koji žive na Kosovu i Metohiji.

Milović je kazao da Albanci selektivno primenjuju Briselski sporazum i koriste ga kao "švedski sto" - primenjujući samo ono što im odgovara. Dan opštine, odnosno 22 godine od njenog osnivanja, obeležen je svečanom sednicom, dodelom priznaja i zahvalnica i bratimljenjem sa šest opština iz Vojvodine i centralne Srbije. Milović je zahvalio vladinoj Kancelariji za KiM na rekonstrukciji objekata u opštini i najavio da će uskoro početi izgradnja regionalnog vodovoda za severnu Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Zubin Potok čime će se rešiti "jedan od gorućih problema u regionu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track