Najnovije vesti

Gašić: Samokritični funkcioneri SNS nudili i ostavke

Gašić: Samokritični funkcioneri SNS nudili i ostavke

Politika
Sa dve ruke bih glasao da Vučić bude premijer, ali o tome će raspravljati lideri koalicije, sam Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, naveo je funkcioner SNS Bratislav Gašić

VRNJAČKA BANJA - Svi funkcioneri SNS, uključujući i predsednika stranke Aleksandra Vučića, juče su na sednici Predsedništva stranke o rekonstrukciji Vlade bili samokritični i u jednom trenutku su, kao čin odgovornog odnosa prema stranci, ponudili i svoje ostavke, kaže funkcioner SNS Bratislav Gašić.

Gašić je rekao da je atmosfera na tom sastanku bila "onakva kakva može biti u jednoj porodici".

Funkcioner naprednjaka podsetio je da se očekuje da će odluka o tome ko će od ministara iz SNS biti poznata iduće subote, a da o konkretnim imenima juče nije bilo reči.

"Pričali smo o otvoreno o svim ministarstvima koja vodi Srpska napredna stranka, o učinku svih državnih sekretara, pomoćnika ministara, nismo želeli ništa da sečemo i da tog dana donesemo odluku već da porazgovaramo o tome šta smo do sada uradili", rekao je Gašić.

Na pitanje da li je na sednici Predsedništva bilo reči da predsednik SNS obavlja poslove premijera posle rekonstrukcije, Gašić je kazao da bi "sa dve ruke glasao za to", ali da će o tome raspravljati lideri koalicije - Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić.

Gašić je dodao i da je Predsedništvo ovlastilo predsednika stranke da na glavnom odboru iznese mere i predloge za rekonstrukciju Vlade Srbije kada je reč o SNS, a kao ključne ciljeve naveo je zapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta, rad na vladavini prava i pomoć socijalno ugroženom stanovništvu.

Posebno je istakao da nije reč o politički iznuđenoj rekonstrukciji već da se radi na tome da se pronađu bolja kadrovska rešenja koja bi većim radom i angažovanjem pomogla Srbiji.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...