Dačić: Sa Vučićem nisam pričao o izborima

Dačić: Sa Vučićem nisam pričao o izborima

Politika -
"Izbori nisu bili predmet razmatraja zato što nemamo vremena za izbore, ako želimo pregovore sa EU da brzo počnu, da postignemo i smanjenje stope nezaposlnosti", upozorio je Dačić

BEOGRAD - Premijer i lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas sa vicepremijerom i liderom SNS Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o vanrednim izborima.

"Izbori nisu bili predmet razmatraja zato što mi nemamo vremena za izbore, ako želimo pregovore sa EU da brzo počnu, da postignemo i smanjenje stope nezaposlnosti, onda nemamo vremena za izbore, jer bi oni poremetili otvaranje pregovora", upozorio je Dačić.

Premijer je dodao da se izbori raspisuju onda kada postoje problemi u funkcionisanju vlade,dok u vladi na čijem je čelu, ne samo da ne postoje problemi, većje postigla istorijske rezultate. Dačić je ponovio da njegova stranka neće biti prepreka rekonstrukciji vlade, i istakao da u dosadašnjim razgovorima sa Vučićem nije bilo različitih pristupa i ocena.

Dačić je, na sednici Štaba za vanredne situacije, međutim, rekao da sa Vučićem do sada nije razmatrao personalna pitanja, već da je bio reči o principima i načelima budućeg rada vlade. On je izrazio uverenje da će rekonstrukcija vlade biti završena do kraja meseca i primetio da je čitav proces do sada pratilo nerazumevanje javnosti i medija.

"Da li će rekonstrkcija biti završena do 27., 28. ili 29. jula to je manje bitno od onoga što želimo. Želimo da dobijanje datuma i rekonstrukcija budu poziv i start za resetovanje i napredovanje Srbije, da to bude zahtev za promenu sistema, onoga što radimo i kako radimo, i na kraju krajeva i nas samih", objasnio je Dačić.

Prema njegovim rečima, pitanje profesionalne sudbine ministara nije pitanje da li je neko radio loše, već da li je moguće raditi bolje kako bi se čitav sistem unapredio.

"Da li ima otpora, naravno da ga ima. Ne vole ljudi promene kad se njih tiču. Obično volimo promene kada se drugih tiču. To nije lak posao, ali ne radi se o promenma radi promena već o potrebi da nam bude bolje", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track