Mlađan Dinkić: Ministre ne dam, smeniću direktore!
Foto: Beta

USLOV Predsedništvo URS donelo odluku

Mlađan Dinkić: Ministre ne dam, smeniću direktore!

Politika -
Šut-karta: Ako lider URS ostane pri stavu da je zadovoljan svojim ministrima, vicepremijer i premijer razmišljaju da ga izbace iz Vlade

BEOGRAD - Ne odustaje ni za živu glavu!Lider URS Mlađan Dinkić rešen je da ne smeni svoje ministre i da sačuva sva tri resora koja kontroliše u Vladi.Žrtveni jarci Predsedništvo URS odlučilo je juče da u procesu rekonstrukcije Vlade Srbije predloži smenu 15 pomoćnika ministara, državnih sekretara i direktora iz svojih redova.- Nećemo biti prepreka rekonstrukciji Vlade, ali naši ministri Suzana Grubješić i Verica Kalanović dobro su radili svoj posao. Na mesta koja su nam ponuđena delegirali smo najbolje što imamo. Ukoliko to nije dobro, druge stranke treba da predlože ministre iz svojih redova. Onda im, verovatno, ne treba URS - izjavio je Dinkić, koji nije spreman da prepusti svoje resore ni po cenu izlaska iz Vlade Srbije.- Ne želimo da radimo u Vladi s nekim ko nije zadovoljan našim ministrima. Nemamo problem da se povučemo sve troje ako ima boljih - rekao je Dinkić.U stranci je, kaže izvor Kurira, atmosfera već duže vreme napeta jer su svi svesni da je URS pod velikim pritiskom:- S jedne strane, ministarke Grubješićeva i Kalanovićeva smatraju da nije fer da njih dve budu smenjene a da „šef“ ostane na funkciji. S druge strane, Dinkić je svestan da će biti izbačen iz Vlade ako ne popusti.OtkazAleksandar Vučić i Ivica Dačić spremili su šut-kartu za Mlađana Dinkića ukoliko bude nastavio da ih „vuče za nos“ i ide unaokolo tvrdeći da neće smenjivati svoje ministre jer su odlično radili! Kako Kurir saznaje, Dinkić je pre nekoliko dana poručio koalicionim partnerima da on neće da dira svoje kadrove jer su se odlično pokazali, što je izazvalo revolt kod Vučića i Dačića.- Vučić i Dačić su razmotrili tu opciju i zaključili da njima Dinkić uopšte nije neophodan. Imaju većinu i bez njega, a i sve ono što je pozitivno ocenjeno - borba protiv korupcije i kriminala, Kosovo, evropske integracije - zasluga je njih dvojice, dok je Dinkićev sektor, ekonomija, najslabija tačka ove vladajuće koalicije - navodi izvor Kurira.Naprednjaci se, inače, kao što je i najavljeno u startu, i dalje drže stava da će zameniti tri ministra.- Rekonstrukciju neće preživeti Alisa Marić, ministarka sporta, Bratislav Petković, ministar kulture i, po svemu sudeći, Goran Knežević, ministar poljoprivrede. Deo SNS želi da Knežević ostane ministar, ali je više onih koji žele da ode iz Nemanjine - navodi naš izvor.

PUPS će tek zauzeti stav o rekonstrukciji VladeZamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić najavio je sinoć da će vrh stranke zauzeti stav o rekonstrukciji Vlade, naglašavajući da je PUPS dobro radio u proteklih godinu dana.- Ocena stranačkih organa PUPS je da je predsednik PUPS Jovan Krkobabić dobro radio svoj posao na mestu potpredsednika Vlade - rekao je zamenik predsednika stranke i najavio da će se u vrhu PUPS posebno razgovarati o odgovornosti državnih sekretara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track