POBEGULJA: Oliver Dulić pokušao da zbriše iz zemlje!
Foto: Dado Djilas

Hteo preko granice bez pasoša

POBEGULJA: Oliver Dulić pokušao da zbriše iz zemlje!

Politika -
Policija pre devet dana sa crnogorske granice vratila optuženog bivšeg ministra, koji je pokušao da je pređe s ličnom kartom

BEOGRAD - Krivo je more.Oliver Dulić, član Predsedništva Demokratske stranke (DS) i nekadašnji ministar za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, pokušao je da napusti Srbiju pre devet dana, ekskluzivno saznaje Kurir. Dulić je 13. jula pokušao da uđe u Crnu Goru s ličnom kartom, jer mu je pasoš oduzet ranije, kad je protiv njega podignuta optužnica za zloupotrebu službenog položaja zbog toga što je firmi „Nuba“ omogućio povlašćen položaj prilikom posla s optičkim kablovima. Kako navodi naš izvor iz vrha policije, Dulić je vraćen s granice i nije pravio nikakve probleme.- Oliver Dulić je pokušao da napusti Srbiju i uđe u Crnu Goru 13. jula oko 14 sati. Na graničnom prelazu je dao ličnu kartu. Policija mu nije dozvolila da prođe, vratili su mu ličnu kartu, on se okrenuo i otišao - kaže izvor Kurira iz policije.Iako su mu nadležni organi poremetili planove, Dulić, kako saznajemo, nije pravio probleme.- Nije divljao, vikao, pravio incidente zato što mu nije omogućen prelazak preko granice - dodaje naš izvor. Oliver Dulić nije hteo da komentariše naša saznanja. U kratkom telefonskom razgovoru poručio nam je da neće da odgovara na naša pitanja.- Kao i do sada, neću da odgovaram na vaše gluposti - kazao je Dulić.Inače, Dulić u Crnoj Gori, selu Orahovac kod Kotora, kako je navedeno u njegovoj imovinskoj karti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, ima jednosoban apartman od 19 kvadrata.

Afera „Nuba“Apelacioni sud u Beogradu 28. juna ukinuo je rešenje Specijalnog suda kojim je bila potvrđena optužnica protiv Olivera Dulića i njegovih saradnika kojom se terete za zloupotrebu službenog položaja prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću „Nuba invest“ i naložio mu da je ponovo preispita. Dulić i njegovi saradnici terete se da su „Nubi invest“ iz Beograda nezakonito izdali saobraćajno-tehničke uslove, lokacijske dozvole, saglasnosti i na kraju građevinske dozvole i pored upozorenja da za to nisu ispunjeni propisani uslovi. Skupština Srbije ukinula je imunitet Duliću 8. oktobra 2012. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track